1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

FTD 3.8.5 handleiding

Pagina 1/6 van dit artikel

note In een rechtzaak is begin februari 2011 door de rechter bepaald dat FTD haar activiteiten moet staken. Sinds 1 maart 2011 werkt FTD niet meer.

Meer informatie over de rechtzaak van FTD

Welkom bij de handleiding over het programma FTD! FTD is een programma dat toebehoort aan aan de gelijknamige community. Met behulp van dit programma laten mensen elkaar weten wat waar en wanneer op Usenet gepost is (dit heet spotten). Daarnaast is het mogelijk om in dit programma op een spot te reageren. Kortom, een programma waar je veel Usenet-spots kunt vinden.

Deze tutorial beschrijft de werking van het programma. Je vind hier ook uitleg over het bekijken van spots, het opslaan ervan in de 'Watchlist' en het aanmelden van spots en het beheren ervan in 'MyFTD'.

Download FTD

Update: FTD kan inmiddels niet meer gedownload en opgestart worden. Bij het updaten meldt het programma:

De melding rechtsonderin over een nieuwe FTD-versie kan genegeerd worden en klopt niet. De FTD-website toonde enige tijd een melding dat het programma offline is:

note Let op: vind je het belangrijk om veilig en anoniem te internetten? Voeg dan eenvoudig een extra laag beveiliging toe door te internetten via een VPN voor maar een paar euro per maand.
Lees hierover meer op onze website VeiligVPN.nl

Onderwerpen die in deze handleiding aan bod komen:

  1. Configuratie
  2. Spots: bekijken en bewaren
  3. Spots: uitgebreide functies
  4. Aanmelden van een spot
  5. Categorieën en Filtersysteem

Zoals je kunt zien besteed ik geen aandacht aan de installatie van het programma. Dit is namelijk niets meer dan een installatiemap kiezen en een paar keer op 'Volgende' klikken.

Even voor alle duidelijkheid: Binaries4all is niet hetzelfde als FTD.
Je bent nu op Binaries4all, wij beschrijven hoe nieuwsgroepen (newsgroups) en programma's zoals FTD werken. We staan echter volledig los van FTD en kunnen je bijvoorbeeld niet helpen als je FTD-account het niet doet.

Voor de volledigheid: er bestaan ook uitbreidingen op FTD van derden, die je kunt toevoegen als je FTD eenmaal onder de knie hebt. Een populaire uitbreiding is NZBuddy.

Naar het volgende hoofdstuk: Configuratie