XLned
Extreme Usenet
Eweka

Nieuwsgroepen - Inleiding voor beginners

Pagina 1/3 van dit artikel

Dus jij wil leren downloaden uit nieuwsgroepen? Welkom bij de inleiding voor beginners, het startpunt! In deze tutorial vind je een eerste uitleg over de werking van nieuwsgroepen (newsgroups).

Wat zijn binaries nieuwsgroepen op Usenet?

Nieuwsgroepen bestaan al heel lang en ze zijn oorspronkelijk opgericht als discussieplaats via tekstberichten. Maar nieuwsgroepen kunnen ook gebruikt worden om binaries uit te downloaden (dat is een verzamelnaam voor data zoals bijvoorbeeld films of muziek), wat met de opkomst van breedband-verbindingen een stuk populairder is geworden. De naam van de nieuwsgroep geeft aan wat het onderwerp van de groep is. Een binaries nieuwsgroep herken je aan het woord binaries in de naam, bijvoorbeeld alt.binaries.nl.

Zijn nieuwsgroepen een soort torrents?

Nee! Bij torrents download je 'stukjes' van een bestand van meerdere mensen tegelijk, en verstuur (upload) je ook weer onderdelen aan andere mensen. Niet alleen gaat het downloaden een stuk trager, maar je bent bovendien afhankelijk van het aanbod van anderen op dat moment.

Voordelen van nieuwsgroepen ten opzichte van torrents:

  • Downloaden met de hoogst mogelijke snelheid.
  • Groter aanbod.
  • Niet afhankelijk van andere gebruikers om te kunnen downloaden.
  • Minder rotzooi. Torrents worden overspoeld door neppe bestanden en virussen.
note Let op: vind je het belangrijk om veilig en anoniem te internetten? Voeg dan eenvoudig een extra laag beveiliging toe door te internetten via een VPN voor maar een paar euro per maand.
Lees hierover meer op onze website VeiligVPN.nl

Tip

Neem je tijd! Volledig leren werken met nieuwsgroepen kost even wat tijd. Dit komt niet doordat het erg moeilijk is maar enkel doordat het proces uit een paar stappen bestaat.

Veel plezier op Binaries4all! image

Naar het volgende hoofdstuk: Inleiding voor beginners - downloaden

XLned
Extreme Usenet
Eweka