1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Downloaden uit nieuwsgroepen - in 3 stappen!

Dus jij wil leren downloaden uit nieuwsgroepen? Welkom bij de inleiding voor beginners, het startpunt! In deze tutorial vind je een eerste uitleg over de werking van nieuwsgroepen. Downloaden uit nieuwsgroepen is tegenwoordig heel simpel, want de programma's die je nodig hebt, nemen al het werk voor je uit handen!

Wat zijn nieuwsgroepen?

Nieuwsgroepen bestaan al heel lang en ze zijn oorspronkelijk opgericht als discussieplaats via tekstberichten, ook wel Usenet genoemd. Maar nieuwsgroepen kunnen ook gebruikt worden om uit te downloaden! Elke nieuwsgroep heeft een naam, bijvoorbeeld bijvoorbeeld alt.binaries.nl. Binaries is een verzamelnaam voor data, bijvoorbeeld films en muziek.

Zijn nieuwsgroepen een soort torrents?

Nee! Bij torrents download je 'stukjes' van een bestand van meerdere mensen tegelijk, en verstuur (upload) je ook weer onderdelen aan andere mensen. Niet alleen gaat het downloaden bij torrents een stuk trager, maar je bent bovendien afhankelijk van het aanbod van anderen op dat moment.

Daar gaan we!

Stap 1: neem een abonnementje bij een payserver

Om te kunnen downloaden, moet je toegang hebben tot een nieuwsserver. Enkele internetproviders hebben een eigen nieuwsserver, maar de kwaliteit is vaak slecht. Neem in plaats daarvan een abonnement bij een payserver waarmee je onbeperkt kan downloaden voor maar een paar euro per maand!
Er bestaan ook payservers met een gratis proefperiode.

Stap 2: installeer Spotnet

Met Spotnet kan je makkelijk te weten komen wat er door andere mensen in nieuwsgroepen gepost of gespot is. Lees meer hierover in onze Spotnet-handleiding!

Stap 3: downloaden met SABnzbd

Spotnet heeft ook de mogelijkheid om te downloaden, maar het is beter om het downloaden te laten doen door SABnzbd. Behalve Spotnet zijn er namelijk nog andere manieren om te ontdekken wat er allemaal in de nieuwsgroepen staat, bijvoorbeeld door een nieuwsgroepenzoekmachine te gebruiken waar je een NZB-bestand kan genereren. Dit NZB-bestand open je vervolgens in SABnzbd en het downloaden kan beginnen!