1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Downloaden uit nieuwsgroepen met Newsbin Pro

Pagina 1/6 van dit artikel

Welkom bij de geheel vernieuwde handleiding (tutorial) over Newsbin Pro! Newsbin is al een van de oudere nieuwsreaders. In de afgelopen jaren was dat eigenlijk een nadeel geworden: Newsbin bood niet meer de 'frisheid' die nieuwsreaders van de nieuwere generatie wel hadden, miste bepaalde functionaliteit en had een ouderwets ogende user interface. Gelukkig is Newsbin met versie 6 flink verbeterd en is het weer een moderne nieuwsreader geworden met een fatsoenlijk uiterlijk. Alle reden dus voor een geheel vernieuwde handleiding!

In deze handleiding vertellen we alles wat je moet weten over de basisfunctionaliteit van Newsbin. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  1. Installatie
  2. Configuratie
  3. Servers toevoegen
  4. Downloaden met NZB bestanden
  5. Registreren
note Let op: vind je het belangrijk om veilig en anoniem te internetten? Voeg dan eenvoudig een extra laag beveiliging toe door te internetten via een VPN voor maar een paar euro per maand.
Lees hierover meer op onze website VeiligVPN.nl

Newsbin is shareware, dus niet gratis. Het goede nieuws is echter dat een eenmalig aangeschafte licentie recht geeft op het gebruik van alle toekomstige versies. Eventueel is er ook nog een abonnement te nemen op de ingebouwde zoekdienst van Newsbin. Die behandelen we in deze handleiding echter niet en hiervoor verwijzen we je naar de diverse gratis online nieuwsgroepen-zoekmachines die je kunt gebruiken om een NZB-bestand te verkrijgen.

In deze handleiding maken we gebruik van de proefversie (trial) van Newsbin, die je enige tijd geheel vrijblijvend kunt uitproberen.

Naar het volgende hoofdstuk: Installatie