1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Handleiding: Spotnet Watch

Spotnet is een veelgebruikt programma om te ontdekken wat er wanneer in welke nieuwsgroep gepost is. Als je Spotnet gebruikt, kan Spotnet Watch een handige uitbreiding zijn. In dit programma kan je filters instellen. Als er nieuwe spots in Spotnet verschijnen die aan een van deze filters voldoen, zal Spotnet Watch hier een notificatie over geven.

Download Spotnet Watch

Pak het gedownloade bestand uit naar een plek van jouw voorkeur op de computer. Start SpotnetWatch.exe. Kies vervolgens voor 'Yes' of 'Ja':

De database van Spotnet is gevonden:

Het hoofdscherm van Spotnet Watch verschijnt:

Kies voor 'Extra -> Instellingen':

Hier kan je diverse zaken instellen. Het meeste spreekt voor zich. Spotnet Watch biedt de mogelijkheid om gevonden spots te openen via een (webbased) Spotnet variant (oftewel Spotweb) waar er diverse van bestaan. Een url kan hiervoor ingevuld worden.

Optioneel: ook kan je vanuit Spotnet Watch direct aan SABnzbd vragen om de spot te downloaden (mits er een NZB-bestand beschikbaar is). In dat geval moet Spotnet Watch weten waar SABnzbd draait (serverlocatie) en wat de API-key van SABnzbd is (te vinden en instelbaar in de configuratie van SABnzbd). Met de juiste API-key staat SABnzbd het toe dat andere programma's opdrachten (zoals 'ga iets downloaden') aan SABnzbd geven.
Lees meer hierover op onze pagina SABnzbd laten bedienen door andere programma's.

Klik vervolgens op de 'test'-knop rechtsboven: SABnzbd is gevonden:

Naar het volgende hoofdstuk: Filters instellen