1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Nieuwsservers: beoordelingen van providers

Op deze pagina worden de gratis Usenet newsservers van providers besproken. Hieraan kunnen geen rechten ontleend worden. Het is puur gebaseerd op aan ons bekend gemaakte ervaringen van bezoekers. Informatie kan tevens verouderd zijn. Het is trouwens niet mogelijk om met een server te verbinden zonder dat je klant bij die provider bent.

De adressen van de hieronder genoemde payservers vind je op onze pagina 'Serveradressen van providers!'.

Heb je de pech dat je provider een erg slechte nieuwsserver heeft? Je kan overwegen om van provider te wisselen, maar als dit geen optie is, dan kan een payserver uitkomst bieden. Een payserver heeft vaak een retentie van honderden dagen, terwijl de nieuwsservers van providers vaak een retentie van enkele dagen hebben!

Ook handig: vergelijk internetproviders.

Provider Opmerkingen
Fiber Fiber kan een interessante provider zijn als er bij je thuis een glasvezelverbinding aangelegd is. Men biedt geen nieuwwserver aan, maar daarvoor kan je gebruik maken van een payserver.
Ziggo Ziggo biedt een nieuwsserver aan, maar deze wordt niet meer geleverd aan nieuwe klanten of klanten die hun abonnement wijzigen. Nieuwe klanten kunnen dus het beste kijken naar een payserver. Bestaande klanten hebben een retentie van max. 30 dagen. Ziggo hanteert datalimieten.
XS4ALL Posts zijn veelal compleet. Retentie onbekend.
Caiway Caiway biedt een nieuwsserver aan, maar rekent hier 5,08 euro per maand voor. De retentie is niet zo hoog, dus je kunt beter kiezen voor een payserver.
Zeelandnet Goede server, echter wel datalimieten en snelheidsbeperkingen. De Highwinds-server: 50GB per maand met 7 รก 8 Mbit/s. Retentie van zo'n 300 dagen.
OnlineOnline biedt geen eigen server meer aan.>
Tele2 Maakt gebruik van dezelfde server als TweakDSL, maar de snelheid is beperkt tot 256KB/s. Tegen extra betaling kan er een hogere snelheid verkregen worden. Een abonnement op een payserver is dus aantrekkelijker.
KPN
Ongeveer 14 dagen retentie. De downloadsnelheid is maximaal 6,6 Mb/s. De uploadsnelheid is maximaal 2Mb/s.
InterNLnet Geen server.