1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Posten met CamelSystem PowerPost

Pagina 1/4 van dit artikel

Deze handleiding bevat uitleg over de werking van het programma PowerPost. PowerPost is een programma om bestanden in nieuwsgroepen op Usenet te posten, nadat het verbinding gemaakt heeft met een nieuwsserver (newsserver).

note Let op:
Bij het gebruik van nieuwsgroepen op Usenet zal het je opvallen dat er naast normale bestanden (zoals open-source software en vrije werken) ook auteursrechtelijk beschermde bestanden te vinden zijn. Het is volgens de wet niet toegestaan om auteursrechtelijk beschermd materiaal te verspreiden en ook niet om dit te downloaden. Deze site heeft niet als doel verspreiding van dit materiaal te bevorderen, maar probeert alleen de werking van nieuwsgroepen en populaire programma's duidelijk te maken. Links naar auteursrechtelijk beschermd materiaal, cracks of serienummers zal je hier niet vinden, wij houden ons daar niet mee bezig. Vandaar ook deze voorlichting: je bent zelf verantwoordelijk voor wat je doet, verdiep je daarom in wat er wel en niet mag volgens de wet en handel daarnaar. Informatie hierover is bijvoorbeeld te vinden op deze pagina.

Er zijn meerdere versies van PowerPost omdat de originele auteur de broncode vrijgegeven heeft. Daarna zijn er meerdere mensen mee aan de slag zijn gegaan. Voor deze tutorial gebruiken we CamelSystem PowerPost, omdat deze versie ook in het Nederlands beschikbaar is en ook Windows Vista en 7 ondersteunt. Deze variant is de beste en modernste, en is hier te downloaden: Download PowerPost (link opent in een nieuw venster).

Een ander eenvoudig programma om mee te posten is YencBin Poster.

note De nieuwste versie van CamelSystem PowerPost is versie 2.4 die uitgebracht is op 4 januari 2012.
Wat is er verbeterd in deze versie?

Hoofdstukken in deze handleiding:

  • PowerPost goed configureren
  • Een posting voorbereiden
  • Het posten van de bestanden
note Let op: vind je het belangrijk om veilig en anoniem te internetten? Voeg dan eenvoudig een extra laag beveiliging toe door te internetten via een VPN voor maar een paar euro per maand.
Lees hierover meer op onze website VeiligVPN.nl

Vooraf enkele aandachtspunten:

  • Elke nieuwsgroep (newsgroup) heeft een eigen onderwerp, dus zorg dat je in de juiste groep post. Dat betekent dat je alleen maar kan posten in groepen met binaries in de titel. Bovendien: post bijvoorbeeld muziek in een muziekgroep (music in de titel) en niet in een filmgroep. Op die manier blijft het overzichtelijk en logisch. Als je iets post dat nederlandstalig is, post het dan ook in een Nederlanse groep (nl in de titel).
  • Post altijd een NFO-bestand mee, zodat mensen kunnen zien wat je aan het posten bent.
  • Post altijd PAR2-bestanden mee zodat mensen incomplete bestanden kunnen repareren.
  • Post altijd een NZB-bestand mee, om het downloaden te vergemakkelijken. Hoe dit moet, wordt in deze handleiding uitgelegd.

In onze Inleiding voor beginners staat een stappenplan om te posten. Deze handleiding is pas de vierde stap daarvan. De eerdere stappen zijn: het inpakken van de bestanden die je wilt posten met WinRAR, het maken van een NFO-bestand, en het aanmaken van PAR2-bestanden met QuickPar. Echter, het maken van de PAR2-bestanden kan ook door PowerPost zelf gedaan worden indien gewenst.

Naar het volgende hoofdstuk: PowerPost goed configureren