1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

ConvertXtoDVD handleiding

Pagina 1/3 van dit artikel

Videobestanden naar dvd-formaat converteren

Beginpunt: (Diverse soorten) losse videobestanden op de computer
Eindpunt: De videobestanden omgezet naar DVD-formaat en eventueel direct al op een dvd-schijfje gebrand

Videobestanden bestaan er in vele formaten, denk aan Divx, Mpeg4, AVI, WMV en DV. Maar normale dvd-spelers kunnen dit allemaal niet afspelen. Je kan deze bestanden dus niet zomaar op dvd zetten. In deze tutorial vind je uitleg over de werking van ConvertXtoDVD uit, een zeer goed programma waarmee je diverse soorten filmbestanden kan omzetten naar dvd-formaat, inclusief ondertitels en menu's, om zo een dvd te branden die op gewone dvd-spelers af te spelen valt!

Download ConvertXtoDVD

note De nieuwste versie van ConvertXtoDVD is versie 7.0.0.69 die uitgebracht is op 21 november 2019.
Wat is er verbeterd in deze versie?

Het programma kost 35 euro en is online aan te schaffen. Wel kan je het programma eerst al uittesten, maar dan zal er een klein logootje van het programma in het beeld van je film geplakt worden.

Start het programma op na de installatie. Waarschijnlijk zie je onderstaand scherm de eerste keer. Normaal gesproken kies je voor 'PAL' (het Europese formaat).

Uiteindelijk krijgen we het hoofdscherm van ConvertXtoDVD te zien. De hieronder getoonde afbeelding is waarschijnlijk iets anders dan je momenteel op je eigen pc ziet. Dat gaan we even aanpassen.

Het programma is in meerdere talen te gebruiken. Ik gebruik de Engelse taal, omdat deze beter is dan de Nederlandse vertaling. De taal wijzig je als volgt: klik in het menu 'Instellingen' op Taal om Engels te kiezen. Klik op 'OK' en start het programma even opnieuw op.

Vervolgens kan je in het menu 'Window' de 'video preview' inschakelen, en eventueel het log uitschakelen. Dit uiteraard naar eigen voorkeur.

Naar het volgende hoofdstuk: Configuratie