1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Handleiding: Torrents downloaden met Transmission

Welkom bij de Transmission-handleiding. In deze handleiding leer je hoe je torrents kunt downloaden met Transmission, een populaire BitTorrent-client voor Mac en Linux. Ben je een Windows-gebruiker? Kijk dan eens naar µTorrent.

We gaan er vanuit dat je onze inleiding 'Downloaden met torrents' al gelezen hebt.
Doe dat eerst, daarin staat algemene informatie over torrents. Lees daarna deze handleiding.

Transmission is zoals gezegd geschikt voor Mac en Linux. Ten opzichte van enkele andere clients heeft Transmission als voordeel dat de software gratis en open-source is, eenvoudig in het gebruik en erg lichtgewicht is.

note Let op: vind je het belangrijk om veilig en anoniem te internetten? Voeg dan eenvoudig een extra laag beveiliging toe door te internetten via een VPN voor maar een paar euro per maand.
Lees hierover meer op onze website VeiligVPN.nl

Mac-gebruikers downloaden Transmission van de Transmission-website. Linux-gebruikers vinden Transmission al voorgeïnstalleerd op hun computer (bijvoorbeeld gebruikers van Ubuntu) of vinden op de Transmission-website informatie over hoe Transmission het makkelijkst geïnstalleerd kan worden op hun distributie.

Bezoek de Transmission-website (link opent in een nieuw venster)

De installatie is eenvoudig en bespreken we verder niet in deze handleiding. Als je Transmission opstart, ziet het hoofdscherm er als volgt uit (uiteraard zijn er verschillen in het uiterlijk, afhankelijk welk thema je gebruikt):

Naar het volgende hoofdstuk: Configuratie