1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Downloaden uit nieuwsgroepen met Alt.Binz

Pagina 1/4 van dit artikel

Welkom bij de handleiding van Alt.Binz. In deze tutorial vind je uitleg over de werking van de nieuwsreader (newsreader) Alt.Binz. Alt.Binz is donationware (je bent verplicht te 'doneren' - infeite dus gewoon kopen - om de nieuwste versies te mogen gebruiken) en is ontwikkeld voor het downloaden van binaire bestanden uit nieuwsgroepen (newsgroups). Alt.Binz hoeft niet persé geïnstalleerd te worden. Na het uitpakken kan de altbinz.exe in een map naar keuze worden geplaatst en van daaruit kan je een snelkoppeling creëren, geen register-toevoegingen dus. (er is ook een Alt.Binz-installatieprogramma, die voegt wel iets toe aan het register).

Op het moment dat het programma wordt gestart, worden er extra mappen aangemaakt, namelijk download, misc, nzb, temp en log. Je kan het beste beginnen door het scherm wat na het opstarten getoond wordt, gelijk te maximaliseren, dat werkt het makkelijkst. In deze handleiding heb ik echter wat tabbladen en knoppen verborgen om het overzichtelijk te houden.

Download Alt.Binz

note De nieuwste versie van Alt.Binz is versie 0.39.4 die uitgebracht is op 6 maart 2012.

Na het opstarten komt het 'moeilijkste', het configureren van Alt.Binz. Uiteraard is het dat niet echt, maar voor degene die het programma niet kennen en niet bekend zijn met bijvoorbeeld andere nieuwsreaders kan het wat onduidelijkheid geven. We zullen je er echter stap voor stap doorheen helpen.

Voordelen:

  • Ingebouwde functionaliteit voor automatisch repareren en uitpakken van gedownloade bestanden.

Nadelen:

  • Nieuwe versies zijn enkel voor donateurs. Dit in tegenstelling tot volledig gratis nieuwsreaders (newsreaders) met vergelijkbare functionaliteit zoals SABnzbd en NNTPGrab.
  • Hoeveelheid instelmogelijkheden en relatief gecompliceerde manier van het toevoegen van nieuwsservers (newsservers).
  • User-interface op sommige punten vatbaar voor verbetering.

Deze handleiding is alsvolgt opgebouwd:

  • Configuratie
  • Downloaden met NZB-bestanden
  • Ingebouwde zoekmachines

Naar het volgende hoofdstuk: Configuratie