1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Video naar H.264 converteren met HandBrake

Beginpunt: Een (dvd-) video als losse bestanden bestanden op de harde schijf.
Is jouw beginpunt een film op dvd? Rip de hoofdfilm dan eerst van de dvd naar je harde schijf met behulp van onze DVDFab HD Decrypter handleiding.

Eindpunt: Een film op de harde schijf in H.264-formaat (.mp4 of .mkv)

In deze handleiding (tutorial) vind je uitleg over een video omzetten naar H.264-formaat. Het voordeel van dit formaat ten opzichte van MPEG2 (standaard DVD-formaat) en zelfs XviD en DivX is dat de bestandsgrootte enorm verminderd wordt, met behoud van goede kwaliteit. Als je een film dus permanent op je computer wilt laten staan, dan is H.264 een goede keuze. We gebruiken hiervoor het gratis programma HandBrake om de film te converteren.

Download HandBrake

In deze handleiding ga ik de gratis film Big Buck Bunny omzetten naar H.264-formaat. Deze film had ik in het verleden gedownload en gebrand, en heb ik nu via onze DVDFab HD Decrypter handleiding van een dvd-schijfje naar de harde schijf geript. Dat is een belangrijke stap. HandBrake kan een schijfje zelf ook rippen, maar DVDFab HD Decrypter biedt meer mogelijkheden en is een betere keuze.

De installatie van HandBrake is een kwestie van enkele keren op Next klikken, dus wordt niet besproken in deze handleiding. Na het starten van HandBrake verschijnt het hoofdscherm:

Het zou kunnen dat na het opstarten de volgende melding verschijnt:

Klik hier op 'OK' waarna HandBrake online de laatste presets zal downloaden. Het doel van presets wordt later in deze handleiding besproken.

Laten we het programma eens verder gaan verkennen op de volgende pagina.

Naar het volgende hoofdstuk: Configuratie