1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Handleiding: een foto-dvd maken met PhotoDVD

Beginpunt: foto's op je harde schijf
Eindpunt: een foto-dvd: een slideshow van foto's met overgangen, muziek en commentaar als ondertiteling, afspeelbaar in je dvd-speler
.

Toen camera's nog analoog waren, drukte je je vakantiefoto's af, plakte je ze in een boek of stopte je ze in een insteekmapje, en zo konden je familie en vrienden er op een verjaardag lekker doorheen bladeren. Soms had je dan zelfs meerdere boeken en waren er meerdere mensen mee zoet. Leuk! Nu het tijdperk van de digitale camera's. Men drukt lang niet meer zoveel foto's af als voorheen, ze staan vaak alleen op de computer. Op een verjaardag een paar mensen naar de computer meenemen en er even snel doorheen skippen? Lang zo leuk niet.

Een oplossing hiervoor is PhotoDVD. Met PhotoDVD kan je foto's selecteren en omzetten in een slideshow op dvd. De foto's worden een aantal seconden getoond, voorzien van mooie animaties en overgangen. Ook kan je er muziek onder zetten en de foto's voorzien van opmerkingen in de vorm van ondertiteling. Op deze manier maak je een dvd die gewoon in je dvd-speler bij je tv af te spelen valt. Zo kan je toch iedereen van je foto's laten genieten op een leuke (moderne) manier, zonder achter de computer te hoeven kruipen. Eventueel laat je de dvd op een feestje gewoon doorlopend afspelen zodat iedereen een kijkje kan nemen wanneer hij zin heeft.

Hoe PhotoDVD werkt, wordt uitgelegd in deze handleiding!

Download PhotoDVD | Bezoek de PhotoDVD website (link opent in een nieuw venster)

PhotoDVD kost eenmalig €29,99. Tijdens de installatie krijg je mogelijk de volgende vraag:

Hier wil je waarschijnlijk kiezen voor het Europse formaat 'PAL'. Vervolg de installatie en start het programma daarna op.

Na het opstarten verschijnt het hoofdvenster van PhotoDVD:

Laten we het programma eens verder gaan verkennen op de volgende pagina.

Naar het volgende hoofdstuk: Configuratie