1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Handleiding: SpotWeb - 'webbased Spotnet'

De afgelopen tijd zijn Spotnet en SpotLite bekend geworden als populaire opvolgers van FTD. In deze handleiding bekijken we SpotWeb.

1) Waar Spotnet enkel onder Windows draait, en SpotLite ook Mac en Linux ondersteunt, gooit SpotWeb het over een andere boeg: het is een web-based Spotnet-viewer. Op die manier zou je het op een webserver kunnen draaien, op een server binnen je thuisnetwerk, of op een NAS-apparaat (network attached storage) van Synology of QNAP. Het zelf opzetten van een SpotWeb-server is behoorlijk complex en is zeker niet geschikt voor beginners. Die kunnen beter naar Spotnet en SpotLite kijken.

2) SpotWeb ziet er bijvoorbeeld als volgt uit, afhankelijk van de gekozen skin:

3) Het zelf opzetten van een SpotWeb-server bestaat uit meerdere stappen, zoals het installeren en instellen van een webserver inclusief PHP en MySQL, het installeren van SpotWeb en het configureren door middel van het aanpassen van configuratiebestanden. Een handleiding van SpotWeb is te vinden op het forum van Tweakers.net.

4) Het zou ook kunnen dat iemand anders een Spotweb-server heeft opgezet die publiekelijk via internet bereikbaar is. Deze kan je vinden door op deze link te klikken (opent een zoekmachine en zoekt op 'SpotWeb - overview' in de titel).