1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

SABnzbd laten bedienen door andere programma's

Diverse programma's vragen om de 'api-key' van SABnzbd, zodat ze SABnzbd kunnen bedienen. Op deze pagina leggen we je uit wat dat is, en hoe je deze instelt.

Programma's zoals Sick Beard, CouchPotato en andere programma's op het gebied van automatisch downloaden houden in de gaten wanneer er bepaalde zaken verschijnen in een nieuwsgroep, om ze vervolgens automatisch voor je te willen downloaden. Deze programma's hebben geen eigen mogelijkheden om dit te doen, maar willen een nieuwsreader het werk laten doen. De meest geschikte nieuwsreader hiervoor is SABnzbd. SABnzbd heeft de mogelijkheid om zich te laten bedienen door andere programma's. Dit houdt met name in: het gaan downloaden van een bepaald NZB-bestand op verzoek van een programma, en het doorgeven van de download-voortgang aan dit programma, zodat deze vervolgacties kan starten zodra het downloaden voltooid is (denk aan het hernoemen van de bestanden naar een duidelijke naam, of het verplaatsen van de bestanden naar een gewenste locatie).

Uiteraard kan niet elk willekeurig programma zomaar opdrachten aan SABnzbd geven, dat is beveiligd. Een programma moet eerst weten wat de api-key van SABnzbd is. Een 'api-key' is een soort geheime sleutel.

Ga in SABnzbd naar 'Config -> General':De volgende sectie is van belang:

De api-key wordt in het veld 'API key' getoond. Eventueel kan je een nieuwe key laten genereren door op de 'Generate New Key' knop te klikken.

Verwar de api-key niet met de nzb-key. Het is de api-key die je 9 van de 10 keer zal moeten hebben. De nzb-key is alleen bedoeld voor enkele NZB-websites die een NZB-bestand naar (een publiek toegankelijke) SABnzbd-instantie willen sturen.

Kopieƫr de gevonden api-key, en plak deze op de juiste plek in de instellingen van het programma dat je SABnzbd wilt laten bedienen. Diverse van dergelijke programma's vind je op onze pagina over automatisch downloaden.