1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Automatisch downloaden

Downloaden uit nieuwsgroepen bestond vroeger uit vele handmatige stappen. Eerst de headers van een nieuwsgroep ophalen (dit kon een paar uur duren). Vervolgens de bestanden zoeken, selecteren en downloaden. Na het downloaden handmatig controleren, handmatig reparatiebestanden downloaden, nogmaals controleren en repareren en tenslotte handmatig uitpakken.

De wereld werd in de afgelopen jaren al een stuk eenvoudiger met NZB-bestanden (ter vervanging van headers ophalen) en nieuwsreaders die het controleren, repareren en uitpakken volautomatisch voor je uitvoeren.

note Let op: vind je het belangrijk om veilig en anoniem te internetten? Voeg dan eenvoudig een extra laag beveiliging toe door te internetten via een VPN voor maar een paar euro per maand.
Lees hierover meer op onze website VeiligVPN.nl

Tegenwoordig bestaat downloaden uit nieuwsgroepen over het algemeen uit:

  1. via een community zoeken of datgene wat je zoekt ergens in een nieuwsgroep staat
  2. een NZB-bestand aanmaken via een nieuwsgroepenzoekmachine
  3. de bestanden downloaden

Vanaf stap 3 gebeurt een hoop automatisch. Stap 1 en 2 blijven handmatige acties. Downloaden kan echter nog makkelijker op het gebied van films, series en muziek. Stel je voor dat een programma zelf in de gaten houdt of een bepaalde film of serie-aflevering al uitgebracht en beschikbaar is in de kwaliteit die jij wenst, en hem dan direct downloadt. Daarna voorziet hij hem van een duidelijke naam en verwijdert hij overbodige bestanden. Dat kan!

Let op: ondergenoemde programma's werken in theorie met elke nieuwsreader, maar je bereikt de beste resultaten met de nieuwsreader SABnzbd vanwege de goede resultaten. Het is dus slim om te leren werken met SABnzbd in onze SABnzbd handleiding. SABnzbd werkt op Windows, Mac en Linux.

Automatisch downloaden kan voor films met CouchPotato:

En voor series met Sonarr (voorheen NzbDrone):

En voor series met Sick Beard:

En voor muziek met HeadPhones:

HeadPhones is overigens nog lang niet zo volwassen als CouchPotato en Sick Beard en is daardoor minder geschikt voor beginners. Deze programma's zijn ook populair onder bezitters van een NAS zoals een apparaat van Synology en QNAP.

Bovengenoemde software maken gebruik van usenet indexing sites om geautomatiseerd te achterhalen wat er wanneer in welke nieuwsgroep gepost is. Experts kunnen een dergelijke indexer zelf opzetten middels nZEDb.

Veel plezier!