1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Handleiding: MultiPar en PAR3

Welkom bij de tutorial van het programma MultiPar. MultiPar is een programma dat je kan gebruiken om bestanden te repareren door middel van PAR-bestanden, en kan dus als een concurrent van het bekende QuickPar gezien worden. Verder kan je het ook gebruiken om PAR-bestanden mee te genereren, als voorbereiding op het posten van bestanden in nieuwsgroepen. Ook dit kan met QuickPar.

Waarom dan toch kiezen voor MultiPar in plaats van QuickPar? Allereerst is MultiPar sneller dan QuickPar omdat het gebruik maakt van alle cores van je processor (mits je een moderne multi-core processor hebt). Daarnaast ondersteunt MultiPar 'PAR3'. PAR3 kan gezien worden als de opvolger van PAR2. Allereerst: de PAR3-standaard is nog in ontwikkeling en is nog niet geschikt voor grootschalig gebruik! De voordelen van PAR3 ten opzichte van PAR2 zijn: kleinere reparatie/verificatiebestanden in combinatie met het sneller kunnen controleren en repareren van bestanden.

Download MultiPar

Download MultiPar via bovenstaande link. Het betreft een .zip of .7z-bestand, dat je kunt uitpakken met bijvoorbeeld WinRAR. MultiPar hoeft niet geïnstalleerd te worden. Pak het bestand uit en klik vervolgens op MultiPar.exe

MultiPar start nu op:

Configuratie van MultiPar

Klik op 'Opties':

Op dit moment passen we enkel wat opties aan die te maken hebben met het controleren en repareren. Het aanmaken van reparatiebestanden is op dit moment nog niet interessant en wordt later in deze handleiding pas behandeld.

Vink de volgende zaken aan:

Druk vervolgens op 'OK' om de gewijzigde instellingen op de slaan.

Naar het volgende hoofdstuk: Bestanden controleren en repareren met MultiPar