1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Wat is de beste nieuwsreader?

Er zijn tegenwoordig een hoop verschillende nieuwsreaders (ook wel newsreaders of nieuwslezers genoemd, het programma dat je nodig hebt om uit nieuwsgroepen te downloaden) en ik kan me voorstellen dat je twijfelt welke nieuwsreader je het beste kan gebruiken. Deze pagina kan je helpen bij het maken van een keuze!

Tegenwoordig bestaan er ook nieuwsreaders die automatisch voor je de gedownloade bestanden kunnen repareren en uitpakken. Deze hebben daarom een streepje voor in onze aanbeveling.

Ons advies luidt momenteel als volgt:

  • Weet je zeer weinig van computers en wil je maar van één server tegelijk downloaden? Kies dan voor Grabit. Dit is een gratis programma en erg makkelijk in het gebruik, het kan bestanden automatisch voor je repareren en uitpakken. Grabit is het makkelijkste programma voor beginners, maar mist functionaliteit om met meerdere servers tegelijk te downloaden (als het bestand niet op de ene server staat, zal Grabit niet op de tweede server kijken indien je toegang tot meerdere servers hebt, een groot gemis in dat geval).

  • Wil je een iets uitgebreider (maar toch makkelijk te leren dankzij onze handleidingen) programma, kies dan voor SABnzbd (geheel gratis en open-source, je bedient hem vanuit je webbrowser, bijvoorbeeld Edge, IE, Chrome of Firefox). Dit programma kan bestanden ook automatisch repareren en uitpakken.

Onze aanbeveling voor de gemiddelde gebruiker: SABnzbd

Dankzij onze handleiding gaat het je zeker lukken, zelfs al ben je beginnend computergebruiker!

Bovenstaande punten zijn alleen maar aanbevelingen. Het zou natuurlijk best kunnen dat je het er niet mee eens bent en dat je zelf een andere nieuwsreader veel prettiger vindt werken. Dat is ook logisch want smaken verschillen. Ben je ontevreden met je huidige nieuwsreader? Probeer eens een andere! Sommige nieuwsreaders zijn gratis en andere mag je 30 dagen gebruiken voordat je hem moet registreren. Er bestaan nog meer (tegenwoordig minder populaire) nieuwsreaders, je vindt er meerdere in het menu onder 'Downloaden'.

Vergelijkend overzicht van alle grote nieuwsreaders

Veel succes met de keuze image