XLned
Extreme Usenet
Pure Usenet
Eweka

Gratis nieuwsservers

Er bestaan tegenwoordig geen fatsoenlijke gratis nieuwsservers meer. Dit omdat het veel servercapaciteit vereist om een dergelijke dienst op te zetten en al helemaal om het vervolgens gratis aan te bieden.

Payservers

De beste keuze is altijd een payserver. Hiervoor betaal je een vast bedrag per maand of koop je eenmalig een bepaalde hoeveelheid dataverkeer in. Dit is absoluut de beste keuze als het gaat om retentie en downloadsnelheid. Een overzicht van populaire payservers vind je op Binaries4all Payservers.

Internetproviders

Sommige internetproviders bieden een eigen nieuwsserver aan, inbegrepen bij je abonnement. Vaak kan je daar maar een beperkte hoeveelheid data van downloaden per maand, of is de kwaliteit een stuk lager, bijvoorbeeld in termen van retentie en downloadsnelheid. Over het algemeen kan je beter kiezen voor een goedkopere internetprovider die geen nieuwsserver aanbiedt, en het geld dat je bespaart gebruiken om een abonnement op een payserver te nemen.

note Let op: vind je het belangrijk om veilig en anoniem te internetten? Voeg dan eenvoudig een extra laag beveiliging toe door te internetten via een VPN voor maar een paar euro per maand.
Lees hierover meer op onze website VeiligVPN.nl
XLned
Extreme Usenet
Pure Usenet
Eweka