1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Automatisch series downloaden met CouchPotato

Pagina 1/4 van dit artikel

Welkom bij de handleiding van CouchPotato. Met CouchPotato is het mogelijk om automatisch te downloaden op het gebied van films. Je bent misschien gewend om met een community zoals Spotnet of Spotlite een film te zoeken en vervolgens een NZB-bestand met een nieuwsgroepenzoekmachine te genereren en deze in een nieuwsreader te importeren. Vanaf dat moment doet de nieuwsreader een hoop automatisch voor je, zoals controleren, repareren, uitpakken en opschonen.

Het kan echter nog makkelijker. CouchPotato is een programma dat automatisch gaat zoeken of de film die jij zoekt in de kwaliteit die jij wenst ergens in een nieuwsgroep staat. Vervolgens zorgt hij ervoor dat de film gedownload wordt (inclusief repareren etc). Tenslotte wordt de film ook automatisch voorzien van een duidelijke naam, in plaats van de (soms vreemde) bestandsnaam die gebruikt is bij het posten. Mocht de film daarentegen niet gevonden zijn in de kwaliteit die jij wenst, dan kan de film eventueel in een lagere kwaliteit gedownload worden. Op een later tijdstip kan automatisch gecontroleerd worden of de film nu wel in de gewenste kwaliteit aanwezig is.

note Let op: vind je het belangrijk om veilig en anoniem te internetten? Voeg dan eenvoudig een extra laag beveiliging toe door te internetten via een VPN voor maar een paar euro per maand.
Lees hierover meer op onze website VeiligVPN.nl

CouchPotato is ook in staat om te kijken wanneer een film uitgebracht gaat worden, en hem dan pas te downloaden.

CouchPotato downloadt de bestanden niet zelf, maar geeft de nieuwsreader (bijvoorbeeld SABnzbd) de opdracht om dit te doen. Bij bepaalde nieuwsreaders controleert hij bovendien hoe ver het downloaden is, zodat hij na het downloaden de bestanden een duidelijkere naam kan geven.

Let op: het is handig dat je eerst leert werken met de nieuwsreader SABnzbd want de integratie daarmee is perfect. Daarvoor kan je terecht bij onze SABnzbd-handleiding.
Echter, downloaden met SABnzbd is niet verplicht, CouchPotato werkt ook met elke andere nieuwsreader die de mogelijkheid biedt om een map op de computer in de gaten te houden, zodat NZB-bestanden die in die map geplaatst worden automatisch geïmporteerd en gedownload worden. Het 'post processen' (videobestand voorzien van een goede naam, werkt dan echter niet altijd even goed)

Als je SABnzbd eenmaal werkend en onder de knie hebt, is het tijd om CouchPotato te downloaden. CouchPotato is geschikt voor Windows, Mac én Linux! Ook is het populair onder bezitters van een NAS, bijvoorbeeld van Synology en QNAP.

Download CouchPotato

CouchPotato komt met een installer. Tijdens de installatie kan je eventueel 'Run CouchPotato at startup' aanvinken zodat het programma in het vervolg altijd al start bij het opstarten van de computer. Na de installatie kan je CouchPotato vanuit het startmenu starten. De browser start op met daarin de configuratiewizard.

In het volgende hoofdstuk gaan we CouchPotato configureren, maar we beginnen met een paar instellingen van SABnzbd aan te passen, zodat CouchPotato met SABnzbd kan communiceren.

Naar het volgende hoofdstuk: Configuratie