1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Spotnet2 - Installatie

Pagina 2/8 van dit artikel

In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe je Spotnet2 installeert.

Je hoeft enkel te dubbelklikken op het installatiebestand wat je gedownload hebt.

image

Spotnet2 heeft het '.net framework' versie 4.5 nodig. De kans is echter groot dat dit al op je computer aanwezig is. Mocht dat niet het geval zijn, dan zal dit automatisch geïnstalleerd worden.
Mocht je dit al hebben, dan zal je verder niks merken van de installatie van Spotnet2, de installatieprocedure bevat helemaal geen schermen.

Na de installatie start Spotnet vanzelf op. Je kan het installatiebestand nu weer verwijderen.

image

Stond Spotnet(1) al op je computer? Dan kan je deze in principe nog steeds blijven gebruiken, want Spotnet2 wordt in een andere map geïnstalleerd. Wel is het zo dat de snelkoppeling in je startmenu en bureaublad vervangen worden door een snelkoppeling naar Spotnet2. Zie hier een voorbeeld. De snelkoppeling wees eerst naar deze locatie:

image

Maar na de installatie van Spotnet2 naar een andere locatie:

image

Als je Spotnet1 te zijner tijd zou willen verwijderen, dan ga je in het configuratiescherm naar 'Programs and features'...

image

En daar staan zowel Spotnet(1) als Spotnet2 getoond:

image

Gebruikte je voorheen de populaire tool 'Spotnet Launcher' om Spotnet te starten (en direct te controleren of er een nieuwe versie van Spotnet uitgebracht was)? Dat is niet meer nodig! Spotnet2 heeft namelijk een ingebouwd automatisch updatemechanisme.

Naar het volgende hoofdstuk: Spotnet2 - Configuratie