1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Spotnet2 - Configuratie

Pagina 3/8 van dit artikel

Vervolgens de configuratie van Spotnet2. Zoals gezegd haalt Spotnet2 zijn informatie rondom spots niet van een webserver maar vanuit de nieuwsgroepen zelf, waar de 'pakketjes' zich bevinden. Hoewel andere communities nooit verbinding met de nieuwserver van een provider of payserver hoeven te maken, moet Spotnet2 dat daarom wel, net zoals een nieuwsreader verbinding moet maken om te downloaden.

Het programma vereist dus dat men toegang tot een nieuwsserver (newsserver) of een abonnement op een payserver heeft. Deze gegevens moeten in onderstaand scherm ingevuld worden:

image

note Maak je bijvoorbeeld gebruik van de premium payserver Eweka, vul dan als hostname 'sslreader.eweka.nl' in, gebruik poort 563 en activeer SSL-versleuteling. Je Eweka-gebruikersnaam en wachtwoord moeten ingevuld worden.

Het zou ook kunnen dat bovenstaand scherm niet verschijnt. In dat geval stond Spotnet(1) al op je computer, en heeft Spotnet2 de benodigde informatie uit het Spotnet(1)-configuratiebestand gehaald. Als het scherm wel verschijnt, dan kan je het serveradres, poort, aantal verbindingen, gebruikersnaam en wachtwoord invullen. Sommige gegevens kunnen al vooringevuld worden als de server die je wilt gebruiken toevallig is opgenomen in de lijst met providers.

Er wordt vervolgens verbonden met de server:

image

Het hoofdscherm van Spotnet2 verschijnt:

image

Rechtsonderaan is te zien dat er updates opgehaald worden. Eerst spam-meldingen:

image

In de Windows-taakbalk is in het Spotnet-icoon ook de voortgang te zien:

image

Daarna worden er nieuwe spots opgehaald:

image

De voortgang is zichtbaar:

image

En terwijl de spots in de lijst verschijnen, wordt de melding getoond dat het overzicht nog niet compleet is:

image

Ook reacties worden automatisch opgehaald. Dat kost vrij veel tijd, dus gaan we zometeen uitschakelen.

image

En uiteindelijk is alles afgerond:

image

De instellingen van Spotnet2 bereik je via de menubalk onder 'Bewerken' -> 'Instellingen':

image

Let op: onder elke reactie die je post, wordt standaard een (soort spam)-melding gezet (over Spotnet2). Dit kan je uitschakelen bij de instelling 'Automatisch nieuwe Spotnet promoten bij uw reactie'.

De standaardinstellingen van Spotnet2 zien er verder vrij goed uit. Zo worden standaard reacties in spots verborgen waarin hyperlinks zijn opgenomen (want dit zijn vaak spam-berichtjes). Ook worden spots van 'zwarte lijst gebruikers' verborgen (vaak spammers / fake posters), en worden spots in de categorie 'erotiek' niet standaard getoond.
Ik heb de optie 'Laad de reacties bij database update' uitgeschakeld om tijd te besparen. Omdat de optie 'Laad de reacties automatisch bij het openen van een spot' wel aan staat, worden er alleen reacties gedownload bij spots die ik ook echt daadwerkelijk open.
Bij het starten van Spotnet2 worden nieuwe spots automatisch opgehaald. Mocht je dat niet willen, dan kan je 'Database automatisch bijwerken' uitschakelen.

Naar het volgende hoofdstuk: Spots bekijken en zoeken