1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

SpotLite - Spots bekijken en zoeken

Pagina 5/8 van dit artikel

De hoofdfunctionaliteit van SpotLite is het bekijken en zoeken van spots. In het hoofdscherm van SpotLite kan in het volgende vak gezocht worden:

Na het zoeken, verschijnen zoekresultaten in het grote vak aan de rechterkant, waarbij er per spot enkele gegevens zichtbaar zijn.

Als het vakje 'binnen categorie zoeken' aangevinkt was, worden er alleen resultaten getoond binnen die categorie. Categorieën en Filters worden in het volgende hoofdstuk in detail behandeld.

Wanneer er gedubbelklikt wordt op een item...

...verschijnt meer informatie over die spot in een nieuw tabblad:

Op dit nieuwe tabblad wordt allerlei informatie over de gekozen spot getoond, zoals een beschrijving, bestandsnaam en de nieuwsgroep waar de spot gevonden werd. Een spot overigens kan weer afgesloten worden door te klikken op het oranje kruisje, of door ergens binnen de spot rechts te klikken en te kiezen voor 'Venster sluiten'.

Hoe nu verder?

De bestandsnaam kan gebruikt worden om een NZB-bestand te genereren via een nieuwsgroepen NZB zoekmachine, die daarna geïmporteerd kan worden in een nieuwsreader om te downloaden.

Tip: als je de bestandsnaam gaat kopiëren om deze in een zoekmachine te plakken, selecteer dan niet teveel. Als er bijvoorbeeld staat: naam.part1.rar, selecteer dan alleen naam.

Staat er bij een spot geen bestandsnaam en nieuwsgroep genoemd? Dan zal je het NZB-bestand op een andere manier moeten bemachtigen. Zie hiervoor onze handleiding Spotnet - wat te doen bij missende NZB-knop.

Overige functionaliteit op dit tabblad

Verder is het op deze pagina mogelijk om een reactie bij een spot te plaatsen (de knop 'Reactie plaatsen'), wat achter de schermen via de nieuwsgroep free.usenet loopt.

Het is mogelijk om een spot te verwijderen met een druk op de Verwijderen-knop:. Indien aangevinkt tijdens de configuratie, verschijnt deze in het 'Prullenbak'-filter. Als de prullenbak niet actief is, verdwijnt de spot geheel.

Klik ok 'Ja' om de spot te verwijderen, 'Ja, en melden' als het om spam gaat, of 'Nee' om te annuleren.

Naar het volgende hoofdstuk: Categorieën en filtersysteem