Eweka
Extreme Usenet
XLned

SpotLite - Categorieën en filtersysteem

Pagina 6/8 van dit artikel

SpotLite bevat ook filters. Als er op een filter geklikt wordt, verschijnen alleen spots die aan de kenmerken van dat filter voldoen.

Je kan een hele categorie ook verbergen door hem in te klappen, wat SpotLite bovendien zal onthouden.
Het programma heeft ook een Watchlist-filter: als er in een spot geklikt wordt op de knop 'Op watchlist'...

... dan kan er op een later moment aan de linkerkant op 'Watchlist' geklikt worden om te spot weer terug te vinden:

Verder is het nog mogelijk om eigen filters te definiƫren, zodat er na het klikken op de naam van het filter alleen spots zichtbaar blijven die aan bepaalde criteria voldoen. Als er met de rechtermuisknop ergens in het linker paneel geklikt wordt:

En daarna gekozen wordt voor 'Nieuw filter toevoegen', verschijnt het volgende scherm:

In dit scherm kan het filter gedefiniƫerd worden. Wat bij 'Categorie' gekozen wordt, bepaalt wat er bij 'Details' geselecteerd kan worden. Eventueel kunnen er nog 'tags' ingesteld worden (sommige spotters voorzien hun spot van een tag), een bepaald woord dat in de titel van een spot moet voorkomen ('Zoek in titel'), de naam van de spotter, en hoe de zoekresultaten binnen het filter gesorteerd moeten worden. Door op 'OK' te klikken, wordt het filter opgeslagen, en verschijnt het in het linkerpaneel van het hoofdscherm binnen de gekozen categorie:

Alle filters kunnen aangepast, verwijderd en gesorteerd worden door rechts te klikken op de naam van het filter:

Naast het toevoegen van een nieuw filter bevinden zich hier de opties 'Filter bewerken', 'Filter verwijderen', 'Filter omhoog verplaatsen' en 'Filter omlaag verplaatsen'.

Naar het volgende hoofdstuk: Overige functionaliteit

Eweka
Extreme Usenet
XLned