1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

SpotLite - SpotLite Launcher

Pagina 3/8 van dit artikel

SpotLite is nu geïnstalleerd. We starten het echter niet rechtstreeks op, maar doen dit via 'SpotLite Launcher'. SpotLite Launcher is een handige tool waarmee je in één oogopslag kan zien of je nog steeds de nieuwste versie van SpotLite gebruikt, of dat er inmiddels een nieuwere versie beschikbaar is.
Dat is veel veiliger dan vertrouwen op aangemelde spots die beweren dat er een nieuwe versie is. Je weet namelijk nooit of een grappenmaker een virus probeert te verspreiden.

Start altijd 'SpotLite Launcher' in plaats van SpotLite. Je ziet dan direct of er een nieuwere versie beschikbaar is. Vervolgens kost het nog maar één klik (of een druk op de Enter-toets) om SpotLite zelf te starten. Ideaal!

Installeer 'SpotLite Launcher' (voor Windows)

note De nieuwste versie van SpotLite Launcher is versie 1.0 die uitgebracht is op 6 april 2011.

Download SpotLite Launcher - 105kB (bron: SpotLiteLauncher.nl)

Pak het zip-bestand uit en dubbelklik op 'SpotLite Launcher Setup.exe'. SpotLite Launcher zal nu geïnstalleerd worden, wat slechts 2 seconden duurt.

Start 'SpotLite Launcher'

Start SpotLite Launcher via de snelkoppeling in het startmenu of het bureaublad.

SpotLite Launcher vereist dat .NET Framework 4 geïnstalleerd is. Krijg je een foutmelding bij het starten van SpotLite Launcher? Installeer dan Microsoft .NET Framework 4.0. Veel software maakt gebruik van dit framework (bijvoorbeeld Spotnet), dus de kans is groot dat het zich al op je computer bevindt.

SpotLite Launcher geeft je direct informatie of je nog steeds de nieuwste versie van SpotLite (en SpotLite Launcher) gebruikt:

En je hoeft nu alleen nog maar te klikken op 'Start SpotLite' (of op de Enter-toets te drukken) om SpotLite zelf te starten. Ideaal!

Als je SpotLite op een andere locatie dan de standaardlocatie geïnstalleerd hebt, toont SpotLite Launcher een knop genaamd 'Lokaliseer SpotLite' waarmee je kan aangeven waar SpotLite zich op je computer bevindt.

Goed, SpotLite wordt nu gestart, dus we gaan verder met de configuratie ervan in het volgende hoofdstuk!

Naar het volgende hoofdstuk: Configuratie