1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

PowerPost goed configureren

Pagina 2/4 van dit artikel

Voordat we kunnen starten met posten, zal het programma (eenmalig) ingesteld moeten worden. Klik daarom op het eerste icoontje (Instellingen).

We komen in het instellingenscherm op het tabblad 'Server instellingen':

Nieuws-server adresVul hier het adres in van de nieuwsserver (newsserver) waarmee je wilt gaan posten (overzicht van serveradressen van nederlandse providers).
Poort nummerBijna altijd 119. PowerPost heeft niet de mogelijkheid om versleuteld via SSL te posten. Dit is echter wel mogelijk via een workaround genaamd Stunnel. Als je dat wilt gaan proberen, raad ik je aan om eerst te kijken of je Powerpost goed werkend krijgt zonder gebruik van Stunnel, zodat je bij eventuele problemen makkelijker de oorzaak achterhaalt.
Simultane connectiesHier vul je het aantal simultane verbindingen in die je wilt gebruiken om te posten. Hoeveel je hier mag instellen hangt van de nieuwsserver af en bovendien is het zo dat als je drie tegelijktijdige verbindingen mag maken en je er twee gebruikt om te posten, er nog maar één overblijft om te downloaden. Ik gebruik er 5 omdat er dan bij mij minder snelheidsfluctureringen optreden. Maar je kan in principe ook met minder af.
Aanmelding vereistAls een gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn voor toegang tot de nieuwsserver (meestal niet, behalve bij payservers), dan moet je dit vakje aanvinken.
Gebruikersnaam, Wachtwoord & Herhaal wachtwoordVul dan bij Gebruikersnaam je gebruikersnaam in en je wachtwoord bij zowel 'Wachtwoord' als 'Herhaal wachtwoord'.
Max. bandbreedte in (KB/s)Tot slot kan hier nog een maximale uploadsnelheid ingesteld worden, maar dit kan ook tijdens het posten ingesteld worden. 0 = geen begrenzing inschakelen.

Dan het tabblad 'Gegevens':

Op dit tabblad moet je even een Posternaam en Afzender invullen. Je kan echter beter niet je echte e-mailadres invullen omdat de kans groot is dat je dan spam zal ontvangen (spammers doorzoeken nieuwsgroepen op zoek naar e-mailadressen). Vul echter wel een adres in met een geldige structuur, dus bijvoorbeeld blabla@fake-emailverzinsel123.com maar uiteraard niet een bestaand domein, anders zadel je iemand anders mogelijkerwijs op met spam.

Uniek domein IDDit veld bevat een waarde die toegevoegd wordt aan het Message ID dat PowerPost zelf genereert. Om te zorgen dat het ID ook echt UNIEK wordt, is het verstandig (maar niet verplicht) om de standaardwaarde aan te passen. Let op: alleen de text vóór .local aanpassen. Je kunt daar bijvoorbeeld een afgeleide van je Nickname inzetten.

Op het tabblad 'Nieuwsgroepen' kan je een aantal nieuwsgroepen toevoegen waarin je (later) eens wilt gaan posten.
Klik hiervoor op de knop 'Voeg nieuwsgroep toe' indien nodig.

Tot slot het laatste tabblad: 'Opties'.

Selecteer het gewenste themaJe kan het programma hier een andere skin (uiterlijk) geven. Gewoon welke je het mooiste vindt.
Standaard aantal yEnc-regels per segmentDe grootte van de articles die gepost gaan worden. 5000 is een mooie hoeveelheid. Gebruik echter nooit een getal dat groter is dan 5000, dat gaat problemen opleveren. Als 5000 ook problemen geeft, probeer dan 3000 eens.
Maak zichtbaar welk huidig bestand wordt gepostAls dit aangevinkt is, wordt het hoofdscherm tijdens het posten bijgewerkt, wel zo handig.
Toon vooruitgang na het drukken op 'post'Als dit aangevinkt staat, verschijnt er een voortgangsindicator nadat de post gestart is.
Alfabetisch sorteren van de wachtrijAls dit aangevinkt staat, worden de bestanden op alfabetische volgorde gesorteerd bij het in de queue plaatsen.
Automatisch hervatten na problemen en foutenAls er een fout of timeout optreedt tijdens het posten, zal het programma het opnieuw proberen als dit vakje aangevinkt staat.
Minimaliseer Power-Post naar het systeemvakMoet het programma naar een icoon in de system tray (naast de klok) verplaatsen als je het minimaliseert? Dat is wel handig want dan neemt het geen ruimte op de taakbalk in gedurende de meerdere uren dat PowerPost bezig kan zijn met posten.
Automatisch berekenen .PAR2 segmentgroottePowerPost kan ook PAR2-bestanden aanmaken, en daar heeft deze optie betrekking op. We prefereren echter dat ze met QuickPar aangemaakt worden.
Verwijderde items naar het archief kopiëren Indien aangevinkt worden uit de wachtrij verwijderde items ook opgenomen in het archief (een soort van geschiedenis van bestanden die je hebt gepost, te bekijken en te beheren door te klikken op 'Opties -> Archief').
Creëer NZB-bestand standaard geselecteerd Als je een posting gaat voorbereiden, zal het vakje om een NZB-bestand bij de posting te genereren automatisch aangevinkt worden.
Creëer PAR2-bestanden standaard geselecteerd Als je een posting gaat voorbereiden, zal het vakje om PAR2-bestanden bij de posting te genereren automatisch aangevinkt worden.

PowerPost is nu goed geconfigureerd. We kunnen nu een posting voorbereiden.

Naar het volgende hoofdstuk: Een posting voorbereiden