1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Newsbin Pro - Installatie

Pagina 2/6 van dit artikel

We gaan verder met de installatie van Newsbin. Om de installatie van Newsbin te starten, moeten we eerst de installer downloaden.

note De nieuwste versie van NewsBin Pro is versie 6.90 die uitgebracht is op 8 maart 2022.
Wat is er verbeterd in deze versie?

Download Newsbin (link opent in een nieuw venster)

Start de installer en kies welke versie je wilt installeren op basis van het type besturingssysteem dat je gebruikt. In principe kiest Newsbin zelf de correctie optie. Klik daarom op 'Next':

Er moet akkoord gegaan worden met de voorwaarden:

Waarna er gekozen kan worden of er een startmenu-link en een bureaubladsnelkoppeling aangemaakt moet worden. 'Associate with NZB files' houdt in dat NZB-bestanden met Newsbin geopend moeten worden:

De locatie waar Newsbin geïnstalleerd moet worden kan opgegeven worden:

En we gaan tijdens de installatie direct al een nieuwsserver toevoegen. Mocht je meerdere nieuwsservers willen toevoegen: dat wordt later in deze handleiding uitgelegd.

Vul een naam naar keuze in voor de te gebruiken nieuwsserver. Het is dus nodig dat je gebruik maakt van de eventuele nieuwsserver van je provider of een abonnement hebt bij een payserver. Klik daarna op 'Next'.

Vul bij server address de hostname van de te gebruiken server in. Dit vind je op de website van je provider of de payserver. Meestal is het news.[naam van payserver].[nl of com].

Mocht je van je payserver van SSL gebruik mogen maken (versleuteld dataverkeer tussen je computer en de server), vink het vakje 'Use SSL' dan aan. Newsbin gaat er van uit dat je een gebruikersnaam en wachtwoord in moet vullen (bijna altijd het geval, alleen bij sommige providers niet). Als dat niet nodig is, vink dan het vakje onder 'Login override' aan. Klik vervolgens op 'Next'.

In het volgende scherm kan je de gebruikersnaam en wachtwoord invullen die je van je payserver gekregen hebt:

In het volgende scherm valt het bovenste veld buiten het bestek van deze handleiding (voor gevorderden: dit heeft te maken met handmatig headers ophalen in nieuwsgroepen). Het onderste invoerveld is wel belangrijk: het aantal verbindingen dat met de server gemaakt mag worden. Vul hier niet een te hoog getal in, om foutmeldingen te voorkomen! Het toegestane aantal verbindingen is de vinden op de website van je payserver.

Newsbin controleert of er verbinding met het internet gemaakt kan worden:

En gaat vervolgens de installatiebestanden downloaden:

Naar het volgende hoofdstuk: Configuratie