Extreme Usenet
XLned
Eweka

Grabit - Servers toevoegen

Pagina 3/7 van dit artikel

Het is nu tijd om een nieuwsserver (newsserver) toe te voegen, zodat onze nieuwsreader daar verbinding mee kan maken. Dit kan bijvoorbeeld de server van je provider zijn (als deze er een aanbiedt), maar het is beter om een abonnement te nemen op een payserver. Deze bieden over het algemeen een veel langere retentie, hogere snelheden en een betere kwaliteit. In de zijkolommen staan enkele payservers genoemd, evenals op de handige pagina Binaries4all Payservers.

Als we in het hoofdscherm van GrabIt kijken, zien we aan de linkerkant een veld met daarin 'My GrabIt' en 'Default Server'. Deze default server kunnen we direct gebruiken, alleen moeten we wel even de instellingen veranderen. Dit doen we door met de rechtermuisknop op Default Server te klikken en te kiezen voor Server properties.

Mocht de 'Default server' nog niet bestaan, klik dan met de rechter muisknop op My GrabIt en kies voor Add Server.

image

We krijgen nu het venster GrabIt - Server properties te zien. Hierin kunnen we de gegevens van onze nieuwsserver instellen.

  • Profile Name: Dit is de naam die onze server krijgt. In dit geval kan dat alleen maar 'Default server' zijn, maar bij meerdere servers kun je hier zelf wat invullen.
  • Hostname: Hier moet je het adres van je server invullen zoals te vinden is in de serverlijst.
  • Port: Hoef je niet te wijzigen. Standaard is 119, maar met sommige payservers kunnen we ook verbinding maken via andere poorten.
  • Account name & Password: Ik hoef voor mijn provider Demon hier geen gegevens in te vullen, maar anders komen hier natuurlijk je gebruikersnaam en wachtwoord te staan.
  • Encrypted server connection (SSL): als je een server gebruikt waarbij het gebruik van SSL mogelijk is (versleuteld dataverkeer), dan kan je dat hier aanvinken.
  • Server timeout after: Als er zo lang geen activiteit/verbinding is met de server wordt er een timeout gegeven. (Met het vinkje bij auto retry items in batch op de vorige pagina aan, gaat GrabIt het dan opnieuw proberen.
  • Retries on errors: Hoe vaak GrabIt moet proberen om een bestand alsnog te downloaden als er een fout optreedt.
  • Maximum allowed connections: Hoeveel connecties je maximaal met je nieuwsserver mag maken. (dit verschilt per server. Zorg ervoor dat je niet meer verbindingen maakt dan toegestaan, om foutmeldingen te voorkomen)

image

note Maak je bijvoorbeeld gebruik van de premium payserver Eweka, vul dan als hostname 'sslreader.eweka.nl' in, gebruik poort 563 en activeer SSL-versleuteling. Je Eweka-gebruikersnaam en wachtwoord moeten ingevuld worden.

Extra servers toevoegen:
Om een extra server toe te voegen klikken we met de rechter muisknop op My GrabIt en kiezen voor Add Server. Je krijgt dan weer bovenstaand scherm, verder is het precies hetzelfde.

image

Naar het volgende hoofdstuk: Downloaden met NZB-bestanden

Extreme Usenet
XLned
Eweka