1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

µTorrent - Downloaden

Zoals besproken in de inleiding 'Downloaden met torrents' wordt het gratis besturingssysteem Ubuntu ook via BitTorrent aangeboden door de makers, om hun eigen servers te ontlasten. Laten we die als voorbeeld eens gaan downloaden.

Download allereerst de torrent vanaf de Ubuntu-website en sla deze op je computer op, bijvoorbeeld op het bureaublad.

Klik in het hoofscherm op de eerste knop (Add Torrent).

In het volgende scherm dat verschijnt, blader je naar de torrent toe, en druk je op 'Open'.

Indien zo geconfigureerd, verschijnt eventueel het volgende venster. In dit venster kan je verschillende zaken zien en instellen. Bijvoorbeeld de downloadmap waar het bestand in geplaatst wordt en de verschillende bestanden die gedownload gaan worden. In dit voorbeeld is dat er slechts 1. Eventueel kun je er direct al voor kiezen om een of meerdere bestanden niet te downloaden, als die overbodig zijn, door het vinkje weg te halen bij die bestanden. Klik daarna op 'OK':

Zoals je ziet, verschijnt Ubuntu in de lijst met actieve torrents (momenteel 1). Dit screenshot is enkele minuten na het toevoegen gemaakt:

Wat zien we allemaal in het scherm? Bijvoorbeeld dat er reeds 32,7MB van de 685MB gedownload is (4,7%) en dat het downloaden nog 20 minuten gaat duren. We downloaden momenteel van 33 mensen. Het downloaden gaat met een snelheid van 740KB/s en het uploaden momenteel met 0.8KB/s.

Een torrent pauzeren doe je door een of meerdere torrents te selecteren en te klikken op het Pauze-icoon. Snelheidslimieten aanpassen kan door in de statusbalk te klikken op de kolom met info over de download- of uploadsnelheid:

De download is voltooid als de voortgangsbalk gevuld is. Ook zien we het woord 'Seeding' in plaats van 'Downloading', wat betekent dat we nu niet meer aan het downloaden zijn, maar nog wel anderen aan het helpen zijn.

Gefeliciteerd, je hebt nu de basisbeginselen van µTorrent onder de knie!

Heb je veel geleerd van deze site? Steun Binaries4all met een eenmalige donatie!