1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Veelgebruikte termen

Welkom bij ons overzicht van veelgebruikte termen! Kies een term uit onderstaande lijst om er informatie over te lezen.

Binaries

Hier draait het natuurlijk helemaal om op deze website, maar waar praten we eigenlijk over?
Als je eenmaal een tijdje bezig bent met internetten, of actief bent in nieuwsgroepen komt je vanzelf een keer het woord binaries tegen. (binary is een manier van coderen van bestanden.).
Je komt deze bestanden tegen in binaries nieuwsgroepen, die te herkennen zijn aan het woord 'binaries' in de titel.
In deze groepen kan je dus bestanden downloaden, zoals programma's, muziek, plaatjes, films etc.

Als je zo'n groep wel eens in Outlook Express geopend hebt zie je dat daar heel veel berichten in staan. Als je zo'n bericht opent zie je één grote chaos van tekens. Dit komt doordat bestanden te groot zijn om in 1 gedeelte te posten, dus worden ze daarom gepost in verschillende delen (in zo'n 20-30 delen, afhankelijk van de grootte van het bestand). Outlook Express is geen goede nieuwsreader, en ongeschikt voor binaries groepen. Er zijn hiervoor betere programma's, zoals Grabit.

Waarom is Outlook Express (OE) geen goede newsreader? Het mist een aantal functies die absoluut noodzakelijk zijn, en is minder makkelijk in het gebruik. Zo ondersteunt OE geen yEnc en moet je alle delen van 1 bestand handmatig bij elkaar gaan voegen. Verder kan je niet in een oogopslag zien of een bestand compleet of niet compleet is.