Extreme Usenet
XLned
Eweka

Spotnet - Configuratie

Pagina 3/8 van dit artikel

Vervolgens de configuratie van Spotnet. Zoals gezegd haalt Spotnet zijn informatie rondom spots niet van een webserver maar vanuit de nieuwsgroepen zelf, waar de 'pakketjes' zich bevinden. Hoewel andere communities nooit verbinding met de nieuwserver van een provider of payserver hoeven te maken, moet Spotnet dat daarom wel, net zoals een nieuwsreader verbinding moet maken om te downloaden.

Het programma vereist dus dat je toegang tot een nieuwsserver (newsserver) of een abonnement op een payserver heeft. Deze gegevens moeten in onderstaand scherm ingevuld worden:

note Maak je bijvoorbeeld gebruik van de premium payserver Eweka, vul dan als hostname 'sslreader.eweka.nl' in, gebruik poort 563 en activeer SSL-versleuteling. Je Eweka-gebruikersnaam en wachtwoord moeten ingevuld worden.

Dit scherm zou de eerste keer automatisch moeten opstarten. Het is echter ook opvraagbaar door te klikken op 'Bewerken -> Provider' in het menu. Een aandachtspunt is het aantal verbindingen: Spotnet maakt een bepaald aantal verbindingen met de nieuwsserver, maar als er tegelijkertijd een nieuwsreader ook aan het downloaden is, mag het gezamelijk aantal gemaakte verbindingen niet hoger zijn dan het toegestane aantal verbindingen (wat bepaald wordt door de provider of payserver). Bij een fatsoenlijke nieuwsserver wordt er ook met slechts 1 connectie een hoge downloadsnelheid behaald, wat dus voor Spotnet voldoende zou moeten zijn.

Nadat er op 'Verbinden' geklikt is, worden de spots opgehaald...

.

...waarvan de voortgang door middel van de groene balk getoond wordt:

Tenslotte worden ook reacties op spots opgehaald. Nadat dit voltooid is, verschijnt het hoofdscherm van Spotnet.

Heb je Spotnet opgewaardeerd vanaf versie 1.8? Dan is het slim om de database even te optimaliseren voor de beste performance. Klik in het hoofdscherm van Spotnet dan op 'Bewerken -> Database -> Spots indexen opnieuw opbouwen', en vervolgens ook voor 'Bewerken -> Database -> Database optimaliseren'.

Naar het volgende hoofdstuk: Spots bekijken en zoeken

Extreme Usenet
XLned
Eweka