1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

SpotLite - SpotMobiel

Pagina 8/8 van dit artikel

Nieuw is de mogelijkheid om SpotLite op je mobiel te bekijken, bijvoorbeeld beneden op de bank. SpotLite moet hiervoor op dat moment wel opgestart zijn op je computer. In principe is dit bedoeld voor gebruik in je thuisnetwerk, niet voor wanneer je op pad bent.

SpotMobiel wordt geactiveerd door te klikken op menu 'Opties -> SpotMobiel'.

Hier moet 'Spotmobiel server activeren' aangevinkt worden. Bij 'adres' moet het lokale IP-adres van je computer in het netwerk gekozen worden. In dit voorbeeld '192.168.1.69'. Bij poort moet de poort ingevuld worden waarop SpotLite in het netwerk bereikbaar moet zijn. 8080 is prima, tenzij een andere server-applicatie hier al gebruik van maakt op de computer. Het kan handig zijn om zowel een gebruikersnaam als wachtwoord in te vullen ter beveiliging. Na het op 'OK' klikken, vraagt de Windows-firewall als het goed is om toestemming, wat gegeven moet worden wil dit werken.

Wanneer je nu op je mobiel surft naar 'http://ip-adres:poort' (in mijn geval dus: http://192.168.1.69:8080) wordt SpotMobiel geopend. Eerst wordt er gevraagd om de ingestelde loginnaam en wachtwoord:

Daarna verschijnt het hoofdscherm van SpotMobiel:

Waar je ook naar een spot kunt bladeren: