1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Spotify - De voordelen van een betaald abonnement

Pagina 8/9 van dit artikel

De gratis 'Open' variant van Spotify heeft als beperking dat er maximaal 10 uur per maand geluisterd kan worden (20 ten tijde van het maken van dit screenshot):

Daarnaast mag een nummer slechts 5x gedraaid worden in die periode. Ook zijn er soms reclames te horen tussen twee nummers in. In dit hoofdstuk kijken we naar de twee betaalde abonnementen Spotify 'Unlimited' en 'Premium'.

Spotify Unlimited

Spotify Unlimited kost 4,99 euro per maand. Voor dit bedrag kan je onbeperkt muziek luisteren per maand en zal Spotify geen reclame meer bevatten. Dit abonnement bevat verder geen extra functionaliteit, dus behoeft verder geen extra uitleg. Hoe je kan upgraden naar een betaald abonnement wordt verderop in dit hoofdstuk uitgelegd.

Spotify Premium

Spotify Premium kost 9,99 euro per maand. Naast reclamevrij en onbeperkt muziek luisteren, voegt het diverse functionaliteiten toe aan Spotify. Dit zijn een betere geluidskwaliteit (voor techneuten: 320kbps MP3), de mogelijkheid om Spotify op je mobiel te gebruiken, een radiomodus en een 'offline-mode' (muziek luisteren zonder internetverbinding).

Een betere geluidskwaliteit spreekt voor zichzelf. De andere voordelen worden hieronder behandeld.

Abonneren op Premium

Ten tijde van het schrijven van deze handleiding was het mogelijk om gratis zeven dagen van Spotify premium gebruik te maken. De website toonde:

Toch is het nodig om creditcardgegevens in te vullen. Na 7 dagen gaat de proefperiode namelijk over in een maandelijks abonnement. Je kan overigens wel elk moment opzeggen. De creditcardgegevens moeten hier ingevuld worden:

Als je na het bevestigen naar je account gaat, is de status van het abonnement ook te zien.

Hier is het abonnement ten alle tijde ook opzegbaar.

Als we Spotify opstarten, toont de titel nu 'Spotify Premium', en is de tijdslimiet van 20 uur per maand verdwenen:

Radiomodus

Nieuw bij Premium is de radiomodus:

Hier kan je de tijdsperiode en genres selecteren, waarna Spotify random muziek voor je uitkiest die je kan beluisteren, door te klikken op een van de nummers eronder.

Het leuke hiervan is dat je op deze manier nieuwe muziek kunt ontdekken. En in tegenstelling tot traditionele radiozenders kan je een nummer ook overslaan.

Offline muziek

Een van de beperkingen van Spotify is dat je verbonden met het internet moet zijn om te luisteren. Deze beperking verdwijnt met Premium. Als je naar een playlist gaat, kan je het schuifje omzetten bij 'available offline'.

De playlist wordt nu lokaal opgeslagen op de computer, waarvan de voortgang te zien is:

En het schuifje wordt groen:

Deze playlist kan nu ook beluisterd worden als je geen internetverbinding hebt! Uiteraard werkt slechts dit alleen zolang als je nog geabonneerd bent op Premium, en daarna niet meer. Je kan in totaal op drie apparaten (inclusief mobiele telefoons) muziek lokaal opslaan, met een maximum van 3333 nummers per apparaat.

De laatste belangrijke feature van Spotify Premium is de mogelijkheid om Spotify te gebruiken op je mobiele telefoon. Dit behandelen we in het volgende hoofdstuk.

Naar het volgende hoofdstuk: Spotify gebruiken op je mobiele telefoon