Eweka
Extreme Usenet
XLned

SpotGrit - Spots bekijken en zoeken

Pagina 5/9 van dit artikel

De hoofdfunctionaliteit van SpotGrit is het bekijken en zoeken van spots. Goed, de instellingen zijn opgeslagen. Nu is het tijd dat er wat spots opgehaald gaan worden! Klik in het hoofdscherm van SpotGrit op de knop 'Headers ophalen':

Vervolgens gaat onderin beeld een voortgangsbalk lopen, de spots worden opgehaald:

Dit kan uiteraard een tijdje duren, zeker de eerste keer. Als het updaten eenmaal voltooid is, kunnen we verder met het gebruik van het programma.

In het hoofdscherm van SpotGrit kan in het volgende vak gezocht worden:

De betekenis is als volgt:

Titel Zoek op titel.
Poster Zoek op naam van de spotter.
Tag Zoek op tags die zijn meegegeven aan een spot.
'Begint met' en 'bevat' Indien 'begint met' is aangevinkt: de naam van het gezochte moet beginnen met de zoekterm, in plaats van dat de zoekterm er alleen maar in voor hoeft te komen ('bevat'). Je kiest dus tussen 'begint met' of 'bevat', dus eigenlijk zouden dit radio buttons moeten zijn in plaats van checkboxen.
Tekstvak Hier wordt de zoekterm ingevoerd.
De knop ">>" Start met zoeken.

Na het zoeken, verschijnen zoekresultaten in het grote vak aan de rechterkant, waarbij er per spot enkele gegevens zichtbaar zijn.

Wanneer er gedubbelklikt wordt op een item...

...verschijnt meer informatie over die spot in een nieuw tabblad.

Op dit nieuwe tabblad wordt wat informatie over de gekozen spot getoond. Verder is het op deze pagina mogelijk om een reactie bij een spot te plaatsen (de knop 'Reageer'), wat achter de schermen als tekstbericht in een nieuwsgroep terecht komt.

Weinig spots getoond?

Nieuwsservers en payservers beiden een bepaalde retentie: de tijd dat berichten op de server staan. Idealiter bewaren payservers ook de alle headers van berichten in plaats van alleen de berichten zelf. Vergelijk dit met een e-mail: de header is de titel van de e-mail, het bericht is de tekst van het bericht zelf. Sommige prijsvechters bieden echter nauwelijks headers aan, wat resulteert in weinig zichtbare spots in SpotGrit. De beste oplossing is overstappen op een payserver die wel veel headers aanbiedt.

De overige functionaliteit met betrekking tot het bekijken van een spot wordt geanalyseerd in het volgende hoofdstuk.

Naar het volgende hoofdstuk: Downloaden

Eweka
Extreme Usenet
XLned