Extreme Usenet
XLned
Eweka

Sick Beard - Configuratie [2/2]

Pagina 3/5 van dit artikel

We gaan verder naar het tabblad 'Search Providers' voor de configuratie van Sick Beard:

Hier moet opgegeven worden van welke nieuwsgroepenzoekmachine Sick Beard gebruik moet maken om in de nieuwsgroepen te zoeken of de film in de gezochte kwaliteit aanwezig is. Er zijn diverse goede zoekmachines beschikbaar waarvoor betaald moet worden. De zoekmachines waarmee Sick Beard kan samenwerken wisselen regelmatig, dus bovenstaand screenshot zal verhouderd zijn. De 'Sick Beard Index' is gratis en werkt goed. Maar neem gerust een kijkje op de websites van de andere zoekmachines. Sommige zijn gratis, anderen gratis voor beperkt gebruik, en voor anderen moet betaald worden. Voor zoekmachines waarvoor authorisatie vereist is, moet je lager op de pagina de details van de gekozen zoekmachine invullen (zie het screenshot hieronder). Dat kan een gebruikersnaam/wachtwoord-combi zijn, of een persoonlijke 'API key' die je van de zoekmachine gekregen hebt (dit is wat anders dan de API-key van SABnzbd!).

We gaan verder op het tabblad 'Post processing':

Bij 'TV Download Dir' vul je de in SABnzbd gekozen downloadmap in voor de categorie 'Series'. Dit is de map die Sick Beard in de gaten gaat houden om te zien of SABnzbd reeds klaar is met het downloaden van een bestand. Vanuit deze map gaat Sick Beard bestanden hernoemen, opschonen en verplaatsen naar de permanente map (die kies je in het volgende hoofdstuk). Belangrijk is dat 'Rename Episodes' is aangevinkt, anders zal Sick Beard niks hernoemen. Ook 'Scan and Process' moet ingeschakeld zijn, om het monitoren van de downloadmap te activeren.

'Move Associate Files' wil zeggen dat bestanden gerelateerd aan de aflevering (zoals een nfo-bestand en ondertitelingsbestanden) niet door Sick Beard verwijderd worden, maar verplaatst worden naar de permanente map. Ik schakel 'Keep Original Files' niet in, om ervoor te worden dat Sick Beard de juiste bestanden verplaatst en hernoemt, en de rest verwijdert in plaats van bewaart. Druk tenslotte weer op 'Save Changes'.

Op het tabblad Notifications kan je indien gewenst opgeven of Sick Beard je op de een of andere manier een notificatie moet sturen (verschillende mechanismes worden ondersteund) om je te laten weten dat hij begonnen is met downloaden, en dat hij klaar is met verplaatsen en hernoemen.

Sick Beard is nu goed ingesteld. In het volgende hoofdstuk gaan we een serie toevoegen en een aflevering laten downloaden.

Naar het volgende hoofdstuk: Downloaden

Extreme Usenet
XLned
Eweka