1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

SABnzbd - Repareren en uitpakken

Pagina 7/8 van dit artikel

note Let op:
Bij het gebruik van nieuwsgroepen op Usenet zal het je opvallen dat er naast normale bestanden (zoals open-source software en vrije werken) ook auteursrechtelijk beschermde bestanden te vinden zijn. Het is volgens de wet niet toegestaan om auteursrechtelijk beschermd materiaal te verspreiden en ook niet om dit te downloaden. Deze site heeft niet als doel verspreiding van dit materiaal te bevorderen, maar probeert alleen de werking van nieuwsgroepen en populaire programma's duidelijk te maken. Links naar auteursrechtelijk beschermd materiaal, cracks of serienummers zal je hier niet vinden, wij houden ons daar niet mee bezig. Vandaar ook deze voorlichting: je bent zelf verantwoordelijk voor wat je doet, verdiep je daarom in wat er wel en niet mag volgens de wet en handel daarnaar. Informatie hierover is bijvoorbeeld te vinden op deze pagina.

Zodra het downloaden klaar is, verdwijnt de taak uit de queue (wachtrij). In de sectie eronder, 'History', kan je vervolgens naar de status kijken van de vervolgactiviteiten, oftewel het controleren, downloaden van PAR2-reparatiebestanden, repareren, uitpakken en verwijderen van overbodig geworden bestanden.

Hier vinden we Big Buck Bunny weer terug.

De bestanden worden gecontroleerd:

Er blijken reparatiebestanden gedownload te moeten worden:

Nadat dit gedaan is, worden ook die gecontroleerd:

We blijken genoeg reparatiebestanden te hebben om alles te kunnen repareren:

En na het repareren worden de bestanden uitgepakt:

We kunnen de bestanden nu netjes terugvinden in onze downloadmap.

Tenslotte kan je het programma indien nodig afsluiten door helemaal rechtsboven op het icoon met de drie horizontale lijntjes te klikken en 'Shutdown SABnzbd' te kiezen. De vraag is overigens of je dat wel wilt: als het programma afgesloten is, zal het de eventueel ingestelde NZB-map (Watched folder) niet meer in de gaten houden voor nieuwe te importeren NZB-bestanden. Let erop dat het afsluiten van je browser er niet voor zorgt dat SABnzbd afgesloten wordt. Dit is uiteraard juist de bedoeling: je kan je browser altijd gewoon afsluiten terwijl het programma aan het downloaden is, hij zal dan gewoon blijven doorgaan!

Naar het volgende hoofdstuk: Tips