XLned
Eweka
Extreme Usenet

Newsbin Pro - Servers toevoegen

Pagina 4/6 van dit artikel

Tijdens de installatie hadden we al een server toegevoegd, maar het is handig om deze functionaliteit nog even in wat meer detail te bekijken. Bijvoorbeeld om aanpassingen te doen, geavanceerde instellingen te kunnen bewerken, of extra servers toe te voegen.

Zoals gezegd moet je toegang hebben tot een nieuwsserver, bijvoorbeeld de eventuele nieuwsserver van je provider of een abonnement op een payserver.

Klik op 'Options -> Servers...':

Het volgende scherm verschijnt:

Als je op een server klikt, verschijnen de instellingen van die server aan de rechterkant. Wie een extra server wil toevoegen, kan klikken op de knop 'New Server':

Hier kan een naam ingevuld worden en vervolgens op 'OK' geklikt worden.

Goed, nu gaan we naar de instellingen van een server kijken:

De betekenis van de basisvelden is als volgt:

Enable server Schakel de server in zodat hij door Newsbin gebruikt mag worden.
Server address Het adres (de hostname) van de server. Meestal iets in de trant van news.[naam van server].[nl of com]
Connections Het aantal verbindingen dat met de server gemaakt moet worden. Let op dat je niet meer verbindingen maakt dan toegestaan.
Requires login Vink dit aan wanneer er een loginnaam en wachtwoord vereist zijn om verbinding met de server te maken. Vul deze vervolgens uiteraard ook in.
Use SSL Versleutel het dataverkeer tussen je computer en de nieuwsserver, zodat dit niet onderschept kan worden. Enkel te gebruiken als je nieuwsserver of payserver dit aanbiedt / ondersteunt.
Set SSL Port De poort waarop verbinding gemaakt moet worden indien SSL gebruikt wodt. 563 is standaard maar sommige payservers bieden tevens andere poorten aan.
note Maak je bijvoorbeeld gebruik van de premium payserver Eweka, vul dan als hostname 'sslreader.eweka.nl' in, gebruik poort 563 en activeer SSL-versleuteling. Je Eweka-gebruikersnaam en wachtwoord moeten ingevuld worden.

Van de geavanceerde opties zullen zelfs geavanceerde gebuikers over het algemeen alleen 'Slave Server', 'Fill Server' en 'Use Typical Retention' gebruiken. Een server als slave server aanmerken betekent dat deze niet gebruikt mag worden voor het downloaden van headers. Een fill server wordt alleen gebruikt als het gezochte bestand (article om precies te zijn) op geen enkele andere server gevonden werd. Dit is handig bij bijvoorbeeld 'block-accounts' (betalen per gedownload GB) die je gekocht hebt die enkel als reserveserver gebruikt mogen worden. 'Use typical retention' wil zeggen dat bestanden die ouder zijn dan de ingevulde waarde niet van deze server gedownload zullen worden.

Naar het volgende hoofdstuk: Downloaden met NZB bestanden

XLned
Eweka
Extreme Usenet