Extreme Usenet
Eweka
XLned

Nero - Image branden

Pagina 5/5 van dit artikel

Alternatief programma: het branden van een image kan ook met het programma ImgBurn.

Een image, zoals een .iso-bestand is een soort 'schil' om een set bestanden heen, gecombineerd met informatie voor de cd/dvd-brander over hoe de bestanden precies gebrand moeten worden. Veel brandprogramma's zoals Nero hebben een speciale functie om images te branden, want een image kan niet volgens de normale prodecure gebrand worden. Je wilt namelijk niet het image zelf op cd zetten, maar de inhoud van het image (oftewel de bestanden die in het image zitten) wel. Op deze pagina leggen we uit hoe je een image kan branden met Nero.

Als Nero bij het opstarten aan je vraagt wat voor type data je wilt branden, kies dan iets willekeurigs en klik op 'New'. Wat maakt nu niet uit, als we het hoofdscherm van Nero maar te zien krijgen. Want als het hoofdscherm van Nero eenmaal verschijnt, kiezen we in het menu 'Recorder' voor 'Burn Image...' waarmee we onze originele keuze als het ware ongedaan maken:

Geef in het nieuwe schermpje aan welk image op je harde schijf gebrand moet worden. Wederom verschijnt daarna het bekende schermpje waarvandaan we het branden kunnen starten:

Nero gaat aan de slag, en we kunnen de voortgang in dit scherm zien:

Als de schijf succesvol gebrand is, dan krijgen we daar een melding van:

We zijn aan het einde gekomen van deze handleiding. Je weet nu hoe je de vier meestvoorkomende brandtaken (data, audio, video en images) met Nero kan uitvoeren!

Heb je veel geleerd van deze site? Steun Binaries4all met een eenmalige donatie!
Extreme Usenet
Eweka
XLned