Eweka
XLned
Extreme Usenet

GrabIt - Usenet Search en Browser

Pagina 5/7 van dit artikel

GrabIt Usenet Search

De GrabIt Search is een nieuwe zoekmethode die sinds versie 1.5.0 in GrabIt aanwezig is. De service laat ons zeer snel zoeken naar posts op Usenet, door een groot aantal nieuwsgroepen tegelijk. Voordeel van deze methode is dat we niet meer alle headers hoeven op te halen, iets wat vooral bij grote groepen toch wel lang duurt. GrabIt Search is echter niet gratis (enkel een paar gratis zoekopdrachten per dag). Je kan er voor kiezen om hier voor te betalen, maar er bestaan ook gratis nieuwsgroepenzoekmachines.

Via de tab GrabIt Usenet Search krijgen we toegang tot deze searchengine. Het is van belang dat je zoekt naar een deel waarvan je zeker weet dat het in de header staat, zoals de bestandsnaam. Ook nu weer willen we de post van FTD watchdog downloaden, dus vullen we bij de search 'FTD watchdog' in en drukken we op de knop 'Search'. Volgens wordt er direct voor ons gezocht in een heleboel groepen, zonder dat we headers hoeven op te halen.

image

Het downloaden gaat hier op bijna dezelfde manier als we al eerder besproken hebben. Eenvoudig alle bestanden die je wilt downloaden selecteren en kiezen voor Grab. Er is echter een klein verschil: we nu kunnen kiezen tussen onze Default server of onze Payserver. GrabIt gaat deze bestanden nu downloaden op dezelfde manier als hierboven beschreven.

Om voor deze functie te betalen aan Grabit, volg dan de informatie die je ziet na te klikken op de knop:
image

Grabit Usenet Browser

Grabit heeft nog een functie, die echter ook niet gratis is (enkel een paar gratis zoekopdrachten per dag). Met de Usenet Browser kan je in een mum van tijd direct alle headers van een bepaalde groep te zien krijgen tot een bepaald aantal dagen geleden, zonder dat je deze eerst van je nieuwsserver hoeft te downloaden. Klik eerst even op de 'Refresh group list'-knop als er in de eerste selectielijst nog geen enkele groep te zien is. Headers ophalen is een verouderde techniek, maar wordt voor de volledigheid in het volgende hoofdstuk ook behandeld.

image

Dit zorgt ervoor dat we alle headers uit de groep alt.binaries.boneless van maximaal 5 dagen oud te zien krijgen. Het downloaden gaat vervolgens weer zoals we gewend zijn.

Om voor deze functie te betalen aan Grabit, volg dan de informatie die je ziet na te klikken op de knop:
image

Naar het volgende hoofdstuk: Traditionele downloadmethode

Eweka
XLned
Extreme Usenet