1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

FTD Watchdog - Zoeken

Pagina 3/7 van dit artikel

Zoals je wellicht in de FTD handleiding gelezen hebt, is het mogelijk om binnen FTD te zoeken. Die zoekfunctie is beperkt, want het betreft slechts een enkel invulveld. Watchdog heeft echter veel meer mogelijkheden om binnen de database van FTD te zoeken! Bedenk hierbij dat Watchdog lokaal op je pc zoekt, dus het is verstandig om eerst FTD te updaten voordat je Watchdog laat zoeken. FTD hoeft niet geopend te zijn om met Watchdog te kunnen zoeken.

In onderstaande afbeelding zie je het hoofdscherm van Watchdog, waar we ons op het tabblad Zoeken bevinden:

image

Eigenlijk wijst het al een beetje voor zich: bij verschillende velden kun je iets invullen om zo bepaalde zaken te combineren in je zoekopdracht. In bovenstaand voorbeeld zoek ik bijvoorbeeld op spots met "ubuntu" in de titel, die vallen in de categorie "systeem software" voor het "Linux"-platform, en worden spots met de status "verwijderd" niet weergegeven. Op deze manier kan je dus zeer gedetailleerd zoeken op deze en andere kenmerken van een spot. Ubuntu is een gratis en open-source besturingssysteem dat ook te downloaden valt op Ubuntu.com maar ook regelmatig in de nieuwsgroepen te vinden is.

Druk na het invullen van de velden op de knop Zoeken. De resultaten zullen in het grote witte vlak verschijnen. Als je dubbelklikt op een van de resultaten, zal deze spot in FTD geopend worden.

Naar het volgende hoofdstuk: De Watchdog-functie instellen