1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

CouchPotato - Configuratie [2/2]

Pagina 3/4 van dit artikel

Na het opslaan zijn we in het hoofdscherm van CouchPotato terecht gekomen:

We kunnen nog wat meer aanpassingen doen door op het tandwiel-icoon te klikken en vervolgens voor 'Settings te kiezen':

Klik aan de linkerkant op 'Searcher':

CouchPotato kan zowel vanuit nieuwsgroepen (usenet) als torrents downloaden. Inzien je in het vorige hoofdstuk hebt aangegeven bij de 'providers' dat er zowel usenet-zoekmachines als torrent-zoekmachines gebruikt mogen worden, dan kan je hier aangeven waar er eerst gezocht mag worden.

Klink aan de linkerkant onder op 'Categories' (subonderdeel van 'Searcher'):

Preferred words Als er meerdere versies van een film aanwezig zijn in de gewenste kwaliteit, dan krijgt de versie de voorkeur die de woorden die je hier invult in de header/bestandsnaam heeft.
Required words Welke woorden moeten er persé wel voorkomen in de header/bestandsnaam om door CouchPotato gedownload te worden? Pas hiermee op, je wilt de eisen wellicht niet té streng maken want dan wordt er niks gedownload.
Ignore words Welke woorden mogen er absoluut niet voorkomen in de header/bestandsnaam van een post? Je kunt denken aan 'french' (franstalig) of 'dubbed' (nagesynchroniseerd).

We gaan verder bij het onderdeel 'Qualities':

Er zijn standaard al diverse kwaliteitsprofielen. Per profiel kan je een naam instellen en aangeven welke 'kwaliteiten' tot dat profiel behoren. CouchPotato zal altijd eerst zoeken naar de bovenste kwaliteit in de lijst. Indien hij die niet kan vinden, probeert hij een lagergenoemde kwaliteit. Bij 'Best' zie je bijvoorbeeld dat hij eerst zal zoeken naar 720p-kwaliteit, daarna pas naar 1080p-kwaliteit. Die volgorde is waarschijnlijk zo ingesteld omdat 720p-kwaliteit voor de meeste mensen meer dan voldoende is, en het lang niet zoveel GB inneemt als 1080p (en dus sneller gedownload is).

Door op 'Create another quality profile' te klikken, kan je zelf een profiel aanmaken:

In dit voorbeeld heb ik de kwaliteitscategorie 'DVD' aangemaakt. Als je in CouchPotato de opdracht zou geven om naar een bepaalde film te gaan zoeken met als kwaliteit 'DVD', dan zal hij eerst proberen de kwaliteit 'BR-Rip' te downloaden (een film in DVD-kwaliteit, maar oorspronkelijk afkomstig van een blue-ray schijf). Als deze niet gevonden is, wordt 'DVD-R' geprobeerd. Als dat ook niet lukt, wordt 'DVD-Rip' geprobeerd. Het is belangrijk om de meest gewenste kwaliteit bovenaan te zetten. Stel, alleen een DVD-Rip wordt gevonden. Bij die regel hebben we niet het vakje 'finish' aangevinkt. Dit betekent dat CouchPotato nog 3 dagen (dat getal is ingevuld bij de sectie 'wait') zal blijven zoeken naar dezelfde film in een betere kwaliteit. Mocht de film gedownload zijn in een kwaliteit waarbij 'finish' wel aangevinkt staat, dan wordt de film als gedownload en volledig voltooid beschouwd.

Er verschijnen extra mogelijkheden als je 'Show advanced' aanvinkt:

Hoe weet CouchPotato welke kwaliteit een bepaalde gevonden film is? Hij probeert dit af te leiden aan de header (zichtbare titel) en de bestandsnaam. Daarnaast moet de film qua grootte ook binnen de minimale en maximale grootte vallen van de kwaliteitscategorie. Deze zijn naar eigen inzicht aan te passen, zoals ik gedaan heb voor 720P en 1080P:

Bij het onderdeel 'Renamer', is de extra mogelijkheid (ten opzichte van de Wizard) om CouchPotato te laten proberen om ondertiteling te downloaden:

Hiervoor moet het vakje aangevinkt worden en een tweeletterige landcode ingevuld worden.

CouchPotato is nu goed ingesteld. In het volgende hoofdstuk gaan we een film proberen te downloaden.

Naar het volgende hoofdstuk: Downloaden