Eweka
Extreme Usenet
XLned

ConvertXtoDVD - Conversie

Pagina 3/3 van dit artikel

Goed, het programma is ingesteld, nu kunnen we een film naar dvd-formaat gaan omzetten. In dit geval ga ik de gratis film Elephants Dream van XviD-formaat omzetten naar dvd-formaat. Klik in het menu 'File' op Add video file en blader naar de om te zetten film op de harde schijf, en herhaal deze stap eventueel als je meerdere films op dezelfde dvd wilt plaatsen:

De film wordt toegevoegd en aan de linkerkant zien we diverse items. Eventueel kunnen we bepaalde onderdelen nog uitvinken om ze zo niet op de uiteindelijke dvd te laten belanden. Ook kan je rechtsklikken op 'Subtitle' en vervolgens kiezen voor 'Add subtitle Channel' om extra losse ondertitelingsbestanden in te laden, indien je die hebt. De standaardondertiteling (die standaard ingeschakeld is) wordt aangegeven met een *, wat ook te wijzigen is door rechts te klikken op de gewenste standaardondertiteling en vervolgens te kiezen voor 'Set as default subtitle'. Merk ook op dat er in deze handleiding géén menu aan de dvd wordt toegevoegd, omdat ik dat bij de instellingen uitgevinkt had. Een menu is wel handig als je meerdere video's op dvd wilt plaatsen, maar is vrij nutteloos als de dvd slechts één film bevat. Door rechts te klikken op 'Chapter' en te kiezen voor 'Add chapter' kan je zelf hoofdstukken aan de dvd toevoegen (zodat je extra snel door de film heen kunt bladeren).

(ik gebruik in bovenstaand screenshot ietwat verouderde iconen, maar de basis is hetzelfde)

Klaar voor de start? Klik dan op de 'Convert'-knop:

Aan de blauwe balk kunnen we zien hoe lang het omzetten nog zal gaan duren:

En in de statusbalk zien we informatie over de snelheid:

Had je aangevinkt dat een omzette film direct gebrand moet worden? Dan verschijnt onderstaand scherm. Stop een leeg schijfje in de brander en start het branden...

Maar als de DVD niet gebrand hoeft te worden, krijgen we direct de melding dat het programma klaar is:

De film is nu omgezet naar dvd-formaat en staat op onze harde schijf of is gebrand!

Heb je veel geleerd van deze site? Steun Binaries4all met een eenmalige donatie!
Eweka
Extreme Usenet
XLned