1. Eweka
Beste Nederlandse provider
Eweka

2. Newshosting
All-in-one (met VPN)
Newshosting

3. Extreme Usenet
Korting buiten de spitsuren
Extreme Usenet

Automatisch repareren en uitpakken met AutoUnpack!

Pagina 1/3 van dit artikel

image

Welkom bij de handleiding voor het programma AutoUnpack! In deze tutorial vind je uitleg over de werking van AutoUnpack. AutoUnpack is een programma dat het repareren en uitpakken van gedownloade bestanden kan vergemakkelijken door het automatisch voor je te doen.

Download AutoUnpack

Zo ziet het programma er uit:

Normaal gesproken start je tijdens of na het downloaden QuickPar op, dat de gedownloade bestanden zal controleren en eventueel repareren (tenzij je een nieuwsreader gebruikt die dit automatisch zelf kan doen). Vervolgens pak je de gerepareerde bestanden uit met bijvoorbeeld WinRAR of 7-Zip. Tenslotte gooi je meestal de RAR- en PAR-bestanden weg, om zo enkel de uitgepakte bestanden te bewaren. AutoUnpack kan dit automatisch doen. In feite gaat het als volgt:

  1. Tijdens het downloaden start je AutoUnpack en geef je aan welke map het programma in de gaten moet houden.
  2. AutoUnpack analyseert deze bronmap en zoekt naar PAR2-bestanden. Hiermee controleert hij of de gedownloade bestanden compleet zijn. Als dat niet zo is, krijg je te zien hoeveel PAR2-blocks er nog missen. AutoUnpack zal de map een aantal minuten later nog eens analyseren (bijvoorbeeld 10 minuten).
  3. Als er wel voldoende PAR2-blocks aanwezig zijn: AutoUnpack zal de incomplete of missende bestanden repareren (indien nodig).
  4. AutoUnpack controleert of de bestanden correct gerepareerd zijn. Als dat zo is, zal het programma de bestanden meteen gaan uitpakken.
  5. Eventueel verwijdert AutoUnpack na het uitpakken de RAR- en PAR-bestanden.

Lekker makkelijk dus. Je start je download en start ook meteen AutoUnpack. Als alles compleet is en er genoeg PAR2-blocks aanwezig zijn om eventuele incomplete bestanden te repareren, dan staan de bestanden een paar uur later uitgepakt op je harde schijf, zonder dat je nog handmatig het repareren en uitpakken hebt hoeven starten. Het programma kan alles repareren dat in een PAR2-set zit, dus ook MP3-bestanden etc. Het kan RAR-bestanden uitpakken en ook 001-bestanden (splitted files).

Voordat we het programma kunnen gebruiken, moeten we het eerst configureren.

Naar het volgende hoofdstuk: Configuratie