Eweka
XLned
Extreme Usenet
Usenet4u

Gratis nieuwsservers

Op deze pagina vind je meer informatie over gratis nieuwsservers voor Usenet-toegang om te kunnen downloaden. Gratis news servers zijn zeer schaars, omdat het veel servercapaciteit vereist om een dergelijke dienst op te zetten en al helemaal om het vervolgens gratis aan te bieden.

Sommige internetproviders bieden een eigen gratis nieuwsserver aan. Vaak kan je daar maar een beperkte hoeveelheid data van downloaden per maand, of is de kwaliteit een stuk lager, bijvoorbeeld in termen van retentie en downloadsnelheid.

Een betere keuze is echter een payserver. Hiervoor betaal je een vast bedrag per maand of koop je eenmalig een bepaalde hoeveelheid dataverkeer in. Dit is absoluut de beste keuze als het gaat om retentie en downloadsnelheid. Een overzicht van populaire payservers vind je op Binaries4all Payservers.

Onderstaande servers zijn genoemd door bezoekers van Binaries4all, maar zijn niet door Binaries4all getest. Werkt een server niet meer, of is vermelding ervan ongewenst, geef het aan ons door.

  • news2.neva.ru (opmerking van bezoeker: enkel voor tekstnieuwsgroepen - geen binaries nieuwsgroepen)

Eweka
XLned
Extreme Usenet
Usenet4u